Rezultate record pentru Lamborghini în 2018

Autor: ProMotor 14 mart. 2019 Știri auto
Rezultate record pentru Lamborghini în 2018

Automobili Lamborghini S.p.A. a înregistrat în 2018 un nou nivel record al tuturor datelor financiare cheie – vânzările, cifra de afaceri şi profitabilitatea au atins niveluri fără precedent în cei 55 de ani de viaţă ai mărcii.

După ce a trecut pragul de 1 miliard pentru prima dată în 2017, cifra de afaceri a crescut cu 40% în 2018, de la 1.009 milioane de euro la 1.415 milioane de euro. Livrările către clienţi au crescut cu 51%, ajungând la 5.750 de unităţi, cu vânzări record în toate regiunile importante: EMEA, America şi Asia Pacific. Această performanţă ridicată s-a datorat în principal lansării pe piaţă a noului Super SUV, Lamborghini Urus. Livrările sale au început abia la mijlocul lui 2018 şi au contribuit la rezultatele bune ale companiei, alături de creşterea vânzărilor la autoturismele super-sport V12 Aventador şi V10 Huracán.

„În anul fiscal 2018, Lamborghini a stabilit noi valori istorice pentru date financiare cheie. În acelaşi timp, am intrat într-o eră cu totul nouă. Pentru prima dată în istorie, Lamborghini a depăşit nivelul de 5.000 de maşini livrate clienţilor. Performanţa financiară a înregistrat o nouă creştere, ajungând din nou la un nivel record. Acest salt imens dovedeşte sustenabilitatea produselor noastre şi a strategiei comerciale. Toate acestea reprezintă o veritabilă realizare a echipei şi aş dori să mulţumesc atât personalului Lamborghini la nivel global, pentru devotamentul lor faţă de brandul şi tradiţiile noastre, cât şi acţionarilor noştri pentru încrederea şi sprijinul acordat. Ne pregătim în continuare să gestionăm cât mai bine creşterea şi noile provocări în materie inovaţie şi tehnologie, pentru a ajunge la noi recorduri în viitor”, a declarat Stefano Domenicali, preşedinte şi director executiv al Automobili Lamborghini.

Datorită noilor angajări, numărul total al personalului a crescut la peste 1.750 de angajaţi la sfârşitul anului 2018.

Fondată în 1963, Automobili Lamborghini are sediul central în Sant’Agata Bolognese, în Nord-Estul Italiei. Constructorul italian de maşini super sport are 135 de dealership-uri la nivel mondial.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide