Ritm alert de lucru pentru pasajul de la Domnești peste Centura Bucureștiului

Autor: George Cristea 11 feb. 2021 Știri auto

Autoritățile se laudă cu un ritm alert de lucru pentru pasajul de la Domnești peste Centura Bucureștiului. Săptămâna aceasta începe o nouă etapă, constructorul lucrând la partea metalică a pasajului, dar și la rețeaua de canalizare pluvială.

Intră în Galeria FOTO

În acest moment sunt în construcție mai multe pasaje pe traseul șoselei de centură a Bucureștiului. Acestea sunt absolut necesare pentru eliminarea ambuteiajelor care se formează la intersecția Centurii cu șoselele radiale care asigură accesul în București. În prezent, dat fiind că mașinile care circulă pe Centura București trebuie să acorde prioritate celor care intă și ies din Capitală, se formează ambuteiaje masive în punctele de intersecție.

Printre cele mai importante obiective de infrastructură aflate în construcție pe Centura București amintim pasajul de la Domnești, cel de la Popești Leordeni, cel de la Mogoșoaia și cel de la Beceni. Vorbind de cel de la Domnești, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Irinel Scrioșteanu spunea că intră într-o nouă etapă.

Ritm alert la pasajul Domnești. Când ar trebui să fie gata

„Peste două săptămâni, la data de 24 februarie, compania care produce tablierul metalic pentru construirea suprastructurii pasajului de la Domneşti va începe livrarea componentelor metalice în şantier. Între timp, continuă armarea, cofrarea şi turnarea culeelor şi a pilelor spre Bragadiru, Sectorul VI şi Centura Capitalei. A început decopertarea capetelor de piloţi în vederea realizării radierelor pentru pilele spre Domneşti. Continuă realizarea reţelei de canalizare pluvială înspre Bragadiru, în paralel cu Centura Capitalei”, a anunţat Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor, pe pagina sa de Facebook.

Şantierul de la Domneşti a fost redeschis după sărbătorile de iarnă, dar constructorul execută doar lucrările care pot fi făcute în condiţii de iarnă. Lucrarea ar trebui să fie gata anul viitor. Pasajul de la Domneşti constă 91,5 milioane de lei şi se construieşte peste centura oraşului Bucureşti. Este o lucrare complexă care presupune realizarea de bretele, intersecţii şi legături cu DJ602.

În afară de Domneşti, pe Centura oraşului Bucureşti mai sunt în lucru pasaje la Popeşti-Leordeni, Cernica, Berceni și Mogoșoaia. Acesta din urmă se află, de asemenea, într-un stadiu avansat, iar Scrioșteanu se așteaptă ca acesta să fie inaugurat cu 10 luni înainte de termenul asumat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook / Irinel Ionel Scrioșteanu



Comentarii
Inchide