Întregul portofoliu Rolls-Royce va fi complet electric până în 2030

Autor: Marius Vișan 30 sept. 2021 Știri auto

Producătorul de automobile de lux Rolls-Royce va ajunge să producă numai automobile electrice până în anul 2030.

Rolls-Royce se alătură astfel altor branduri premium care vor face acest transfer. Printre ele se află și Bentley, parte a grupului german Volkswagen, precum şi Land Rover, care aparţine Jaguar.

Rolls-Royce, care este deţinut de BMW, a anunţat că primul său automobil 100% electric, numit Spectre, va fi disponibil pe piaţă în trimestrul patru al anului 2023.

Compania a lansat câteva detalii suplimentare despre ceea ce va deveni prima mașină de producție complet electrică Rolls-Royce. Spectre va fi la vânzare până la sfârșitul anului 2023 și, deși Rolls-Royce a lansat doar aceste câteva imagini ale unui prototip peste care sunt ”presărate” niște sloganuri, acest lucru arată clar că mașina în cauză este un coupe care are balamale ușilor în spate.

Compania spune că este pe cale să înceapă testele rutiere cu versiunile prototip. Acestea vor acoperi peste 1,5 milioane de mile în întreaga lume, înainte de lansare.

Știm că Spectre va sta pe platforma modulară de aluminiu pe care se află modelele Phantom, Cullinan, și Ghost. Nu s-au dat detalii despre propulsia viitoarei mașini, dar CEO-ul Rolls-Royce, Torsten Müller-Ötvös, a confirmat anterior că orice Rolls electric ar trebui să ofere cel puțin același nivel cu performanța oferită de modelul V12 pe modelele actuale.

Electrificarea completă a întregului portofoliu de produse Rolls-Royce până în 2030

”Cu acest nou produs ne-am stabilit acreditările pentru electrificarea completă a întregului portofoliu de produse până în 2030, a declarat Torsten Muller-Otvos, CEO al Rolls-Royce, cu sediul în sudul Angliei.

BMW nu a stabilit o dată de renunţare la producţia de maşini care ard combustibili fosili, stabilind în schimb obiectivul ca până în 2030 o proporţie de 50% din producţia totală de vehicule să fie vehicule electrice.

Filiala Mini a BMW a declarat în martie că va deveni complet electrică până la sfârşitul deceniului. Jaguar, marcă a companiei Jaguar Land Rover, parte a grupului indian Tata Motors, va deveni complet electrică până în 2025, Bentley Motors, unitatea de lux a grupului Volkswagen, până în 2030 şi Daimler, producătorul producătorul automobilelor Mercedes Benz, în acelaşi an, dacă vor permite condiţiile din piaţă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Rolls-Royce


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide