Rolls-Royce prezintă 6 exemplare unice Phantom, inspirate de elementele naturii

Autor: Adrian Somai 19 dec. 2022 Știri auto

Rolls-Royce a prezentat la mijlocul săptămânii trecute șase exemplare cu totul și cu totul speciale ale limuzinei Phantom. Sunt rezultatul unei colaborări dintre Rolls-Royce și un artist din Marea Britanie, cele șase exemplare reprezentând de fapt cele cinci elemente ale naturii, la care se adaugă și omenirea.

Fiecare dintre cele șase exemplare speciale Phantom lansate acum este personalizat în mod diferit, cu elemente de design unice care nu mai pot fi găsite pe alte modele. Așa cum menționam și în rândurile anterioare, la proiect a participat și artistul britanic Sacha Jafri, acesta alegând vopselele speciale pentru aceste modele și mai multe elemente vizuale.

Modelele speciale despre care vorbim astăzi au fost prezentate în mod oficial în cadrul unui eveniment din Dubai, Emiratele Arabe Unite. Modelul care reprezintă aerul este vopsit în verde, în timp ce modelul ce reprezintă focul este vopsit într-o nuanță de roșu aprins. Mai departe, modelul negru este cel care reprezintă pământul. În cele din urmă, exemplarul care reprezintă apa este vopsit în albastru deschis, în timp ce cel care reprezintă vântul este vopsit în albastru închis.

Fiecare model în parte beneficiază de câteva desene unice pe planșa de bord, potrivit Motor1, și acestea reprezentând la rândul lor tot cele cinci elemente ale naturii și omenirea.

Doi ani pentru realizarea celor șase modele speciale Phantom

Cel de-al șaselea model este vopsit în alb, el reprezentând omenirea. De fapt, este vorba despre un omagiu adus unei picturi create de artistul britanic pe care îl menționam mai devreme. Nu este vorba despre orice pictură, ci despre “Călătoria Omenirii”, operă de artă ajunsă în Cartea Recordurilor pentru cea mai mare pictură realizată vreodată pe pânză.

Realizarea celor șase modele speciale Phantom nu a reprezentat o misiune deloc ușoară, intinzându-se pe parcursul a nu mai puțin de doi ani. Fiecare exemplar dintre cele șase a fost vopsit de către Sacha Jafri la uzina de la Goodwood a celor de la Rolls-Royce.

Cele șase exemplare speciale Phantom vor fi puse la vânzare, cumpărătorii acestora urmând să primească și un jeton nefungibil (NFT). Acesta va putea fi vândut, banii intrând într-un portofel virtual dedicat strângerii de fonduri pentru viitoare donații caritabile.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Rolls-Royce


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide