Rolls-Royce Silent Shadow, la un pas de a deveni realitate. Va fi primul Rolls electric

Autor: David Andrei acum o lună Știri

Rolls-Royce Silent Shadow este la un pas de a deveni realitate. Constructorul de mașini de lux lucrează la primul model electric. Va fi și primul dintr-o întreagă gamă de autoturisme cu emisii zero.

GALERIE FOTO

În vara anului trecut, CEO-ul companiei, Torsten Muller-Otvos, spunea că Rolls-Royce va sări peste etapele tehnologiilor hibride și plug-in hybrid și va trece direct la mașini electrice.

BMW confirmă ceea ce spunea Muller-Otvos în urmă cu câteva luni. Deținătorul Rolls-Royce a înaintat un dosar pentru a înregistra denumiea Silent Shadow. Surse neoficiale susțin că acesta va fi numele primului Rolls-Royce electric.

Un prototip Phantom cu propulsie electrică, aflat, la această oră, la centrul de Cercetare și Dezvoltare BMW, va servi ca vehicul de testare pentru ceea ce va deveni Silent Shadow. Modelul electric va fi însă, unul independent, în totalitate nou.

Rolls-Royce Silent Shadow preia componente de la BMW i7

Silent Shadow ar putea primi un look inspirat de conceptul electric și autonom 103EX, dezvăluit de constructor în anul 2016. Mașina ar putea prelua sistemul de propulsie al limuzinei i7, versiunea electrică a viitorului Seria 7, pregătit să rivalizeze cu EQS de la Mercedes-Benz.

Limuzina BMW va avea la bază o versiune a platformei CLAR, dar viitorul Rolls-Royce electric va primi o platformă proprie. Va avea însă, aceleași motoare electrice, punți și baterii ca i7. Acestea din urmă vor fi furnizate de Samsung SDI.

Primul Rolls-Royce electric va fi disponibil cu tracțiune spate, dar și cu tracțiune integrală. Constructorul britanic va oferi mai multe informații până la sfârșitul acestui an.

Rolls-Royce are în plan și o versiune electrică a SUV-ului Cullinan, care să preia sistemul de propulsie de la BMW iX. SUV-ul de lux ar fi pus în mișcare de două motoare electrice, care dezvoltă împreună 500 de cai putere. Modelul ar beneficia de o autonomie de până la 600 de kilometri conform standardului WLTP.

VIDEO:Comentarii
Inchide