Cum arată Romain Grojean, după ce a ieșit din monopostul rupt în două și cuprins de flăcări?

Autor: Elena Luchian 30 nov. 2020 Știri auto

Romain Grojean a păcălit moartea în Bahrein. A ieșit singur dintr-un monopost rupt în două, care ardea ca o torță. Din spital, pilotul le-a transmis un mesaj celor care au avut emoții pentru el.

GALERIE FOTO

“Momentul în care ai ieșit din mașina în flăcări a fost cel mai emoționant din ultimii ani de la Formula 1!”

“Ai aratat ca o pasăre Phoenix în momentul în care ai ieșit din foc!”

“Am plâns la Formula 1 pentru prima dată când te-am văzut ieșind de acolo pe picioarele tale!”

Acestea sunt doar câteva dintre mesajele cu care a fost bombardat Romain Grojean după accidentul teribil din Bahrein. Francezul a lovit mașina lui Daniil Kvyat și a intrat în parapetul de protecție. Monopostul lui a luat foc, s-a rupt în două, iar jumătatea în care se afla Grojean a trecut de parapet. În 10 secunde de la impact, Grojean și-a desfăcut centura în cinci puncte și ieșit din mașină, deși nu a mai putut să înlăture halo-ul, sistemul de protecție a capului pilotului. Puteți vedea filmul evenimentelor pe canalul de YouTube Formula 1.

Romain Grojean debordează de optimism

Câteva ore mai târziu, de pe patul de spital, Romain Grojean le-a transmis fanilor mesajul care i-a liniștit complet. A suferit arsuri la spate și la mâini, dar în filmarea postată pe pagina sa de Facebook, Romain zâmbește și debordează de optimism. (vezi GALERIA FOTO)

“Nu mi-a placut halo-ul cu câțiva ani în urmă, dar azi îmi dau seama că, fără el, nu m-aș mai afla în fața voastră. Mulțumesc staff-ului medical sosit la fața locului și celui de aici de la spital. Sper să vă pot scrie în curând”, spune pilotul fluturând degetele bandajate.

Pe Romain Grojean îl așteaptă acasă soția Marion și cei trei copii. Francezul va fi externat în curând. Radiografiile au arătat că nu a suferit nicio fractură, deși monopostul său a lovit parapetul cu peste 220 km/h.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide