Roman Braşov vrea să producă un camion militar în parteneriat cu o firmă germană

Autor: Marius Vișan acum 4 ani Știri auto
Roman Braşov vrea să producă un camion militar în parteneriat cu o firmă germană

Fabrica de camioane Roman Braşov a semnat un parteneriat de tip joint-venture cu MHS Truck & Bus, unic importator şi partener de service al vehiculelor militare şi militarizate Rheinmetall MAN în România, în scopul producerii unor platforme de transport auto multifunctionale, în funcţie de necesităţile de echipare ale Armatei României. 

Pentru integrarea industriei româneşti în programul de echipare a Armatei României cu vehicule militarizate, MHS Truck & Bus va colabora, pe lângă Roman Braşov, cu mai mulţi furnizori locali.

Parteneriatul germano-român pentru producerea autocamioanelor militare, autocisternelor, autofurgoanelor, autotractoarelor, remorcilor şi semiremorcilor necesare dotării Armatei va contribui semnificativ la relansarea producţiei de platforme de transport militar şi civil în România.

MHS Truck & Bus si Roman SA intenţionează să participe la licitaţia anunţată de Ministerul român al Apărării Naţionale pentru aproximativ 3300 de camioane şi remorci, cu camioanele militare gama HX şi camioanele comerciale militarizate TG. 

Joint venture-ul va determina crearea a peste 1000 de locuri de muncă în companiile româneşti. 

 Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006, când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide