România „accidentată”: Râdem de şoferii ruşi, dar uite trista realitate

Autor: Vlad MIRONESCU 27 ian. 2016 Știri auto
România „accidentată”: Râdem de şoferii ruşi, dar uite trista realitate

Dincolo de a fi unul dintre cele mai aglomerate oraşe în ceea ce priveşte numărul de maşini la mia de locuitori, Bucureştiul se dovedeşte a fi şi unul dintre cele mai periculoase, pe străzile capitalei având loc mai multe accidente decât pe cele din Madrid sau Moscova, după cum arată statisticile pe 2014 realizate de Euromonitor.

Astfel, potrivit datelor furnizate de compania de cercetare de piaţă, în 2014 în Bucureşti au fost înregistrate 254 de accidente rutiere la 100.000 de locuitori, număr care plasează capitala României printre cele mai „dure“ oraşe din punctul de vedere al condusului.

Pe primul loc în acest clasament se află Barcelona pe străzile căreia au fost înregistrate aproape 530 de accidente rutiere pe mia de locuitori. Medaliile de argint şi de bronz le revin italienilor în contextul în care în Roma au fost înregistrate 512 accidente rutiere în 2014, iar în Milano 447. Şoferii din Berlin se dovedesc şi ei destul de im­prudenţi, Bruxellesul, Viena, Lisabona sau Londra având la rândul lor şoferi mai „nervoşi“ decât cei din Bucureşti.

Citeşte mai departe pe Ziarul Financiar


Citeşte şi Calculatorul ANAF pentru timbrul de mediu 2016. Află cât vei plăti anul acesta

Citeşte şi Cele mai tari maşini americane clasice, aflate la vânzare în România – GALERIE FOTO

Citeşte şi Cum se calculează tariful UBER care a enervat utilizatorii. Factorul de multiplicare – explicat de companie pentru ProMotor

Citeşte şi 7 lucruri pe care să NU le faci la volan, pe polei şi gheaţă

Citeşte şi „Cea mai sigură maşină din lume”, construită de dictatorul Gaddafi. Cum arăta „Racheta Libiană” – GALERIE FOTO

Citeşte şi FOTO. Cum încearcă un şofer să-şi vândă Loganul galben care ”nu a fost taxi”

Citeşte şi Au crezut c-au scăpat de dracu şi au dat de tac-su’!

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide