România ar putea produce jeep-uri militare cu ajutorul Fiat Chrysler | GALERIE FOTO – VIDEO

Autor: Marius Vişan acum 4 ani Știri

 


Fiat Chrysler, compania deţinătoare a brandului Jeep, şi-a manifestat interesul să asambleze la Bucureşti o versiune militară de vehiculele 4×4 Jeep J8, în colaborare cu ROMARM, scrie Economica.net. Prezentarea propunerii de cooperare a fost făcută de Compania Naţională Romarm S.A., în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Uzina Mecanică Bucureşti. 

Proiectul este unul mai amplu, iar în cazul în care totul decurge cum trebuie gama de produse ar puteav fi extinsă şi pentru alte vehicule ce ar putea dota sistemului de apărare, securitatea naţională sau ordinea publică.

Jeep J8 este un vehicul militar cu tracţiune 4X4 echipat cu şasiu ranforsat ce poate fi comandat într-o configuraţie de 2 sau 4 uşi. Acesta oferă o gamă diversă de roluri ce variază de la transportul trupelor, vehicul de marfă, sau vehicul de comunicaţii.

J8 poate atinge o viteză maximă de 140 km/oră, iar capacitatea de 83 de litri a rezervorului oferă vehiculului o autonomie între 400-600 km. Cântăreşte 3.364 de kg, iar suspensiile sunt realizate din arcuri elicoidale pentru puntea faţă, arcuri lamelare pentru spate şi amortizoare pentru preluarea şocurilor.

Acest Jeep nu se dezice nici la capitolul dotări interioare, aici fiind echipat cu scaune rabatabile spate 60/40, sistem de încălzire/ventilare şi răcire AC, şi două prize de 12 V. Pentru situaţiile în care se doreşte ridicarea acestuia cu elicopterul autovehiculul este prevăzut cu câte două cârlige de ancorare. Jeep J8 poate fi vopsit în culorile militare verde şi bej.

GALERIE FOTO

 
Comentarii
Inchide