România are cele mai periculoase drumuri din Uniunea Europeană

Autor: Vlad MIRONESCU acum 3 ani Știri auto
România are cele mai periculoase drumuri din Uniunea Europeană

Pe drumurile României au avut loc cele mai multe decese din accidente rutiere per milion de locuitori din întreaga Uniune Europeană în 2018, potrivit unui raport al Comisiei Europene.

Astfel, rata fatalităţii pe şosele – în funcţie de numărul de decese per milion de locuitori, aşa cum calculează Comisia Europeană – este de 96 de morţi per milion de locuitori în România, aproape de punctajul maxim, în comparaţie cu o medie europeană de 49.

În spatele României se află Bulgaria cu 88, Letonia cu 78, Croaţia cu 77, Polonia cu 76 şi Ungaria cu 64.

La celălalt capăt, ţările cu cele mai sigure drumuri în 2018 s-au dovedit a fi Marea Britanie, Danemarca şi Irlanda, cu 28, respectiv 30 şi 31.

Sunt câteva ţări care au făcut progrese semnificative în 2018, precum Slovenia unde numărul a scăzut cu 13%, Lituania cu 11% şi chiar Bulgaria unde a scăzut cu 9%.

În România, Croaţia, Grecia şi Portugalia, mai mulţi oameni au fost ucişi pe drumuri urbane, în oraşe, decât în zonele rurale sau pe drumuri naţionale – în special pietoni.

Deşi situaţia României s-a îmbunătăţit cu 4% în ultimii doi ani, suntem încă la coada clasamentului, cu cele mai periculoase drumuri din întreaga Uniune Europeană.

 
Comentarii
Inchide