România are un nou drum alpin care concurează cu Transfăgărăşan

Autor: ProMotor 04 sept. 2017 Știri auto

După Transfăgărăşan, Transalpina şi Transrarău, România are de puţină vreme un nou drum montan supranumit Transsemenic, care trece pe lângă munţii Semenic.

Transsemenicul e cel mai nou drum alpin din România şi completează frumos tabloul şoselelor montane din ţara noastră, alături de Transfăgărăşan, Transalpina şi Transrarău.

Aşa cum îi spune şi numele, Transsemenicul trece pe lângă munţii Semenic şi face legătura între Reşiţa şi localitatea Slatina-Timiş. Denumirea oficială este Drumul Judeţean 582 (DJ 582), iar lungimea totală este de aproximativ 58 de kilometri.

Drumul a existat şi până acum, însă porţiunea dintre Văliug şi Slatina-Timiş a fost reabilitată recent, după 60 de ani în care s-a degradat continuu, scrie Express de Banat.

Aşa arăta drumul dintre Văliug şi Slatina-Timiş înainte de a fi reabilitat. Foto: Google Street View, 2012

Acum, şoseaua este asfaltată complet de la un capăt la celălalt, reparaţiile la porţiunea stricată fiind făcute din bani europeni.

 

Iată drumul pe hartă:

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide