România este comparabilă cu Bangladesh în privinţa ratei deceselor în accidente rutiere

Autor: Andrei Nan 08 mai 2013 Știri auto
România este comparabilă cu Bangladesh în privinţa ratei deceselor în accidente rutiere

România înregistra, în 2010, o rată relativ mare a deceselor în accidente rutiere faţă de multe ţări UE, însă aproape egală cu cea din SUA, în timp ce, din punct de vedere al eficienţei legislaţiei privind circulaţia pe drumurile publice, este notată cu 8 din 10, într-un raport al OMS.

Comparaţia cu statele occidentale poate fi considerată descurajantă în condiţiile în care, tot în 2010, Franţa, de pildă, avea o rată a deceselor de doar 6,4, Germania şi Danemarca – 4,7, Marea Britanie – 3,7, iar Suedia – 3.

La nivel mondial, rata deceselor în accidentele rutiere din România este însă comparabilă cu cele din SUA (11,4), Guinea Ecuatorială (11,4) şi Bangladesh (11,6).

Pentru a reduce numărul de victime, premierul Victor Ponta vrea înăsprirea legislaţiei rutiere. Şeful Executivului cere inclusiv confiscarea maşinilor şoferilor indisciplinaţi, după cum se întâmplă în alte state europene.  „Avem o mare problemă de implementare a autorităţii legii rutiere. Să încercăm o înăsprire a legislaţiei, e inadmisibil să mă uit câţi oameni şi-au pierdut viaţa aşa”, a declarat Ponta la şedinţa USL.

Îngrijorat de numărul ridicat de accidente rutiere şi de victime înregistrat în perioada Paştelui, Ponta vorbeşte de înăsprirea legislaţiei rutiere, pe de o parte, şi întărirea autorităţii poliţiştilor care aplică legea, pe de altă parte. Cu toate acestea, declaraţiile premierului vin în contextul în care numărul victimelor accidentelor rutiere este în scădere, susţin reprezentanţii Poliţiei Rutiere

Mai multe informaţii pe www.gândul.info

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide