În România se vinde un Maybach blindat. Cât costă limuzina ultra-specială?

Autor: David Andrei 22 mart. 2021 Știri auto

Un Maybach blindat a fost scos la vânzare în România. Mașina a fost construită pe comandă pentru un “mare afacerist bulgar”, scrie în anunțul de vânzare.

GALERIE FOTO

Limuzina exclusivistă a ieșit de pe porțile uzinei din Sindelfingen, Germania, în anul 2020. Aceasta a fost comandată – așa cum scrie în anunțul publicat pe autovit.ro – de un “mare afacerist bulgar”. Numele său nu este făcut public și ar fi, cel mai probabil, irelevant pentru românii interesați.

“Se adresează persoanelor VIP cu foarte mulți bani, fiind o mașină sigură, rafinată, care emană multă opulență”, o descrie vânzătorul, folosind litere mari de tipar. “Este mașina bogaților”, concluzionează acesta în finalul anunțului.

Marele afacerist bulgar ar fi plătit – conform facturilor – 373.760 de euro. După 15.000 de kilometri parcurși, limuzina este de vânzare în România pentru 250.000 de euro. Iar cei interesați trebuie să știe că nu este negociabil. “Cunoscătorii știu de ce”, se menționează în anunț.

Ce dotări are acest Maybach blindat?

Lista de dotări, așa cum era de așteptat în ceea ce privește un Maybach, indiferent dacă este blindat sau nu, este interminabilă. Dar pe scurt, are o “configurație de top și nu are legătură cu modelele de serie”. Domnul Geo, pentru el este cel care vinde mașina, menționează și o culoare deosebită. Pozele sunt însă, neconcludente, pentru că în galeria foto, mașina are, probabil din cauza luminozității diferite, ba neagră, ba maro.

Cel mai probabil, blindajul a fost realizat aftermarket. Pe porțile uzinei Mercedes, singura versiune care este blindată este Mercedes-Maybach S 600 Guard, dar aceea are motor V12. Versiunea scoasă la vânzare are motor V8 twin-turbo de 4.0 litri. Este vorba, așadar, de un Mercedes-Maybach S 560 4MATIC. “Atenție!!! – putere 500 CP”, scrie în anunț. Această versiune însă, vine cu 469 de cai putere și cuplu de 700 Nm. Doar S 650 are mai mult: 630 CP și 1000 Nm. Dar în acest caz, vorbim despre un motor V12.

Indiferent de caii putere de sub capotă, acest Maybach blindat vine cu funcții de rulare semi-autonomă și poate fi parcată prin intermediul telefonului mobil. Maybach-ul mai are sistem de ionizare și purificare a aerului, trapă panoramică, suspensie pneumatică. În spate apar fotolii individuale, încălzite și ventilate, care prezintă funcții de masaj.

Mașina este echipată și cu Privacy Glass, un perete despărțitor care se poate ridica între locurile din față și cele din spate. Tot în spate se regăsește și un frigider, pentru ca VIP-urile care vor călători la bord să poată profita de o șampanie rece.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: autovit.ro/Mercedes-Benz



Comentarii
Inchide