România reflectorizantă, program artistic pe 31 spre 1 ianuarie

Autor: Alexandru Banu 29 dec. 2017 Știri auto
România reflectorizantă, program artistic pe 31 spre 1 ianuarie

Ştim că Noaptea de Revelion e specială. Din toate punctele de vedere. De multe ori însă, unii întrec măsura şi nu ştiu când să pună capăt spectacolului. Şi aşa se ajunge la nebunie, scandal şi probleme. Pentru toate astea, Poliţia Română se pregăteşte cu toate “armele” din dotare. Să sperăm că nu le va folosi şi pe cele adevărate. Aveţi grijă neapărat în trafic, acolo nu e loc de întors. Nici pe linia continua, nici în sens figurativ. Să aveţi o Noapte de Revelion fără veste reflectorizante, vă dorim. Asta depinde însă numai de voi. Noi vă putem recomanda să folosiţi mijloacele de transport public – aici intră şi serviciile de transport la comandă. Chiar dacă sunt mai scumpe în noaptea de 31 spre 1, măcar staţi liniştiţi. Redăm mai jos comunicatul Poliţiei Române.

Peste 8.000 de poliţişti, cu aproape 4.000 de autospeciale şi peste 100 de câini de serviciu vor fi la datorie, în noaptea de Anul Nou, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta siguranţa cetăţenilor. În perioada 30 decembrie 2017 – 2 ianuarie 2018, în toată ţara. peste 8.000 de poliţişti cu aproape 4.000 de autospeciale şi 100 de câini de serviciu vor fi la datorie, suplimentar faţă de dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică.

Poliţiştii vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale. Din totalul poliţiştilor angrenaţi suplimentar, peste 5.100 sunt poliţişti de ordine publică, aproape 1.400 sunt de la rutieră, iar restul sunt de la celelalte structuri, respectiv poliţia transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Poliţiştii de la transporturi vor patrula zilnic în peste 200 de staţii şi triaje de cale ferată, în aproape 200 de trenuri, în 11 aerogări (internaţionale şi naţionale), precum şi în 14 porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre. Cu prilejul Revelionului, sunt preconizate a se desfăşura 150 de manifestări publice de amploare (concerte, spectacole de datini şi obiceiuri de iarnă), la nivel naţional, la care sunt aşteptate să participe peste 300.000 de persoane. De asemenea, poliţiştii vor monitoriza traficul rutier, pe toate drumurile naţionale, judeţene şi autostrăzi, pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea evenimentelor rutiere.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să adopte o conduită corectă în această perioadă şi să respecte indicaţiile poliţiştilor aflaţi în trafic.

Sursă Poliţia Română

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide