România va avea o nouă autostradă. Sunt semne timide că încep lucrările – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vişan acum 2 ani Știri

România va avea o nouă autostradă! Anunţul vine de la Asociaţia Pro Infrastructură, care a publicat câteva imagini cu semnele care indică începerea lucrărilor. 

„Nu sunt spectaculoase, dar fotografiile ataşate demonstrează că Autostrada A1 Sibiu-Piteşti a început… pe hârtie deocamdată! În poze vedeţi ţăruşi topografici în zona nodului rutier Sibiu, semn că perioada de proiectare este în desfăşurare.

Nu vă speriaţi. Vorbim doar despre 13,17 km între Sibiu şi Boiţa. Contractul a fost semnat în 14.04.2019 cu austriecii de la Porr pe suma de aproape 613 milioane lei fără TVA.

Scriptic, proiectul tehnic trebuie predat în 12 luni, dar antreprenorul este capabil să îl livreze mai repede. Sperăm să vedem şi utilaje la lucru spre sfârşitul acestui an: organizare de şantier, decopertări, depozite materiale, poate piloţi foraţi la structurile majore. Termenul de execuţie este de 3 ani.

Solicităm responsabililor din guvern să adopte cu celeritate HG-ul de exproprieri (care se află pe circuitul interministerial din 11 iunie), pas birocratic esenţial în demararea la timp a lucrărilor în teren”, se arată în postarea de Facebook a celor de la Asociaţia Pro Infrastructură.

 Comentarii
Inchide