România va avea un sistem de reducere a accidentelor unic în Europa – VIDEO

Autor: Marius Vișan acum 4 ani Știri auto
România va avea un sistem de reducere a accidentelor unic în Europa – VIDEO

Soluţie unică pe şoselele din Europa. Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere intenţionează ca începând de anul viitor să monteze separatoare cu role pe două dintre cele mai periculoase şosele din ţară. Este vorba despre DN7, de pe Valea Oltului, şi de E85, spre Moldova. 

Sistemul nu este prezent în Europa. Avantajele noilor separatoare cu role ar fi că o maşină scapă astfel mai uşor dintr-o coliziune, deoarece rolele absorb şocul, iar energia de de impact se transformă în energie de rotaţie.

VIDEO

Pentru E85, noul sistem de protecţie va fi instalat pe mijloc şi pe marginea şoselei, în curbă sau în pantă. Cu această ocazie, circulaţia va fi reconfigurată. Adică, în zonele unde va fi mai aglomerat se va circula pe două benzi, iar pe sensurile unde va fi mai lejer, pe o singură bandă.

“Primele astfel de parapete vor fi montate undeva în primăvara anului viitor, pentru că până la sfârşitul acestui an ne aşteptam să finalizăm ce înseamnă analiza cost beneficiu acestui tip de parapete”, a declarat Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt al CNAIR. 

Deşi acestă invenţie nu este chiar nouă, parapetele cu role au mai fost montate deocamdată doar în Coreea şi în Australia.

Sursă: stirileprotv.ro

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide