România va deveni producător de hidrogen. Anunțul ministrului Energiei

Autor: George Cristea 23 feb. 2021 Știri auto

România va deveni producător de hidrogen în viitorul apropiat, a anunțat ministrul Economiei, Virgil Popescu. Acesta dorește elaborarea unei strategii naționale pentru folosirea hidrogenului ca sursă de energie.

Intră în Galeria FOTO

Ministrul Energie a anunțat că România va dezvolta o strategie națională pentru producerea de hidrogen, una dintre tehnologiile pe care se axează Uniunea Europeană din ce în ce mai mult pentru viitor. Strategia urmează să fie inclusă pentru finanțare în Planul Național de Reconstrucție și Reziliență.

În momentul de față România nu are o strategie pe hidrogen. O echipă din Ministerul Energiei va lucra cu specialiști pentru a face o strategie națională pe hidrogen. Chiar pe drum spre dumneavoastră (spre conferință – n.r.) vorbeam cu secretarul de stat Dan Drăgan să gestioneze toate proiectele pe hidrogen, pentru că trebuie să le trimitem pentru a fi prinse în Planul Național de Reconstrucție și Reziliență și sunt proiecte pe hidrogen, să știți, în România, a spus ministrul la conferința ZF Power Summit.

România va deveni producător de hidrogen. Ce înseamnă acest lucru

Popescu a dat exemplu centrala Halânga, unde există în plan o centrală de 150 de MW pe gaz și 50 MW solar și hidrogen.

Sigur că se poate produce hidrogen și din regenerabile, se poate produce și din nuclear, și din gaz. Avem proiecte de hidrogen și le vom pune în Planul Național de Reziliență și discutăm în momentul de față de o nouă rețea de distribuție a gazelor naturale și discutăm să poată fi folosită și pentru un amestec gaz natural 10%, hidrogen, să poată fi finanțată prin Planul Național de Reconstrucție și Reziliență, a mai spus Virgil Popescu.

Industria auto produce deja mașini alimentate cu hidrogen, dar infrastructura limitată face ca acestea să poată fi folosite doar în zone limitate. În prezent, nu există nicio stație de alimentare cu hidrogen în România, dar acest lucru s-ar putea schimba în viitorul apropiat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide