Românii iau cu asalt Grecia după intrarea în scenariul verde. Cozi infernale la frontieră

Autor: Cristian Agatie acum 1 an Știri auto

Românii iau cu asalt Grecia după intrarea acestei țări în scenariul verde. Cozi infernale s-a format sâmbătă la punctul de frontieră Kulata – Promachonas, timpii de așteptare fiind de cel puțin patru ore.

Intră în Galeria FOTO

CNSU a aprobat clasificarea ţărilor/teritoriilor în funcţie de rata de incidenţă cumulată, în vederea stabilirii persoanelor care sosesc în România din acestea şi cu privire la care se instituie
măsura carantinei. Vestea bună este că Grecia nu mai este trecută pe lista galbenă, intrând astfel în scenariul verde. Acest lucru înseamnă că persoanele nevaccinate care călătoresc în Grecia nu mai au nevoie de test RT-PCR la intrarea în țară pentru a scăpa de carantină.

Momentul a fost așteptat cu nerăbdare de români, care au luat cu asalt Grecia în acest weekend. Din această cauză, la punctul de frontieră Kulata Promachonas s-au format cozi kilometrice de mașini care așteaptă să intre pe teritoriul elen. Situația este suficient de tensionată pentru ca ministerul român de externe să emită o avertizare de călătorie.

Românii iau cu asalt Grecia după intrarea în scenariul verde. Recomandarea MAE

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau intenţionează să călătorească în Grecia că, din cauza fluxului mare de persoane care se deplasează în această perioadă, au fost semnalate aglomerări şi cozi de autovehicule la punctele de control rutier de la graniţa cu Bulgaria, care generează timpi mari de aşteptare la traversarea frontierei comune dintre cele două state. Riscul se menţine în perioada imediat următoare”, precizează MAE într-un comunicat.

În context, Ministerul Afacerilor Externe le recomandă cetăţenilor români să folosească toate punctele de intrare în Republica Elenă şi să se asigure înaintea începerii călătoriei că au îndeplinit toate formalităţile obligatorii prevăzute de legislaţia elenă, inclusiv completarea formularului PLF (Passenger Locator Form), în care să menţioneze punctul de intrare pe teritoriul Greciei.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106774035 şi Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 şi Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide