Românii pot fi ‘’Alături de Ucraina’’ în campania organizată de Asociația Medici pentru România în parteneriat cu grupul de presă Gândul

Autor: ProMotor 27 feb. 2022 Știri auto

Asociația Medici pentru România, în parteneriat cu grupul de presă Gândul Media Network, lansează campania umanitară ‘’Alături de Ucraina’’ și platforma online ucraina.medicipentruromania.ro, pentru a veni în ajutorul refugiaților ucraineni, a românilor din Ucraina și a celor care au rămas în prima linie pentru a-și apăra țara.

Platforma ucraina.medicipentruromania.ro oferă tuturor românilor posibilitatea de a ajuta cetățenii ucrainieni aflați în nevoie prin donații în bani.

“Ne-am mobilizat pentru a strânge fonduri în vederea achiziției de: medicamente, echipamente și consumabile medicale, paturi pliabile, pături, pilote, așternuturi dar și produse de igienă.

Ieri am trimis deja către localitatea Isaccea, județul Tulcea, 50 de paturi pliabile, așternuturi, pamperși, jucării și hăinuțe pentru cel puțin 100 de copii.

Pregătim să trimitem în Ucraina zilele următoare: bandaje, tifon, seringi, mănuși medicale, antibiotice, analgezice, tărgi, catetere intravenoase, feșe, truse medicale de prim-ajutor, spirt medical și antiseptic, materiale pentru repararea fracturilor și alte medicamente și consumabile medicale necesare’’ a declarat Alexandru Costache, cofondator și președinte al Asociației „Medici pentru România”.

Platforma ucraina.medicipentruromania.ro

”Doresc să mulțumesc grupului media Gândul, care s-a implicat alături de noi în această campanie, sponsorilor atât persoane fizice cât și persoane juridice, și în mod special membrilor PNL Sector 1 București, care ne-au pus la dispoziție locația lor de colectare și care au lucrat neîntrerupt pentru sortarea și încărcarea produselor primite din partea binevoitorilor”, a mai declarat Alexandru Costache.

Bucureștenii pot dona la centrul de solidaritate amenajat în Sectorul 1. Toate produsele vor ajunge la cetățenii ucraineni și la românii din Bucovina de Nord, din sudul Basarabiei și din alte regiuni ale Ucrainei, cu sprijinul autorităților și al societății civile.

Adresa:

  • Calea Griviței numărul 200: sâmbăta și duminica între 10.00 și 13.00, de luni până vineri între 18.00 și 20.00.
Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: UnsplashComentarii
Inchide