Rombat a deschis o fabrică de acumulatori pentru maşini cu sistem start-stop

Autor: Iulian Dnistran 30 sept. 2013 Știri auto
Rombat a deschis o fabrică de acumulatori pentru maşini cu sistem start-stop

Situată în Bistriţa, noua capacitate de producţie ROMBAT reprezintă o investiţie de 83,4 milioane de lei din care 32,8 mil lei cu finanţare guvernamentală nerambursabilă. Hala de producţie are o suprafaţă totală de aproximativ 5.000 de metri pătraţi împărţiţi în 3 ateliere de producţie  (fabricare plăci, asamblare şi formare baterii) şi o zonă de depozitare baterii.

Dotarea fabricii s-a făcut cu cele mai moderne utilaje existente pe plan mondial la nivelul anului 2012, valoarea acestora fiind de 15.4 mil euro. Cu aceste echipamente se pot fabrica produse de  înaltă calitate care să asigure succesul în competiţia acerbă care se dă în marea industrie auto. În acelaşi timp toată investiţia a fost gândită pentru a avea performanţe de mediu foarte bune, un exemplu fiind emisiile la coş, care sunt de 100 ori mai mici decât limita legală admisă. Foarte important este şi impactul social al investiţiei prin crearea a 108 noi locuri de muncă.

 „Investiţia pe care o inaugurăm este un răspuns  la cererile de azi şi de mâine ale clienţilor noştri şi în mod special ale clienţilor producători de automobile”, a declarat Ioan REPEDE, Director General al Rombat.

Compania ROMBAT a fost înfiinţată în anul 1980. În cei peste 30 de ani de activitate, producătorul român de baterii şi acumulatori a livrat peste 23,213 mil baterii pentru o gamă largă de vehicule, maşini şi utilaje, echipând autoturisme, autocare, camioane, maşini şi utilaje agricole, yahturi ş.a.

În toate cele trei unităţi de producţie pe care compania le deţine la Bistriţa, ROMBAT fabrică baterii convenţionale atât pentru automobile cât şi pentru aplicaţii heavy duty.

Din punct de vedere al vânzărilor, compania îşi menţine constantă poziţia de lider pe segmentul de after market din România, în 2012 dublându-şi vânzările totale faţă de anul 2006. La nivelul echipării originale (segmentul OEM), ROMBAT şi-a continuat colaborarea cu partenerul tradiţional Dacia Renault şi şi-a extins colaborarea cu noi parteneri, livrând baterii pentru mărcile Dacia, Renault, Peugeot şi Nissan.

Pe piaţa externă, ROMBAT îşi vinde peste 60% din producţie în ţări precum Germania, Italia, Bulgaria, Spania, Marea Britanie ş.a., în Franţa deţinând cea mai mare cotă de piaţă, de  peste 10%.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide