Rusia interzice permisele de conducere pentru persoanele cu „tulburări sexuale”

Autor: Andrei Ştirbu 12 ian. 2015 Știri auto
Rusia interzice permisele de conducere pentru persoanele cu „tulburări sexuale”

Guvernul rus vrea să înăsprească controalele medicale în vederea obţinerii unui permis de conducere, în încercarea de a reduce numărul de accidente rutiere. 

Conform BBC, persoanele transsexuale şi transgender, alături de fetişişti, exhibiţionişti şi voyeurişti sunt incluşi în lista de „tulburări mentale” care interzic subiecţilor să deţină un permis de conducere. În listă mai sunt incluşi şi cartoforii „patologici”, împreună cu cleptomanii. 

Aceste propuneri din partea autorităţilor nu au făcut decât să încingă spiritele, psihiatrii şi avocaţii pentru drepturile omului criticând vehement guvernul rus. Un membru al Asociaţiei Medicilor Psihiatri din Rusia a declarat că una dintre consecinţe ar fi ca posibilii pacienţi să evite vizitele la medic şi ajutorul specializat, de frica restricţiei de a conduce. 

Asociaţia Avocaţilor pentru Drepturile Omului din Rusia a numit această măsură „discriminatorie” şi că va cere clarificări din partea Curţii Constituţionale din Rusia, totodată căutând suport din partea organizaţiilor mondiale de susţinere a drepturilor omului.

Pe de altă parte, Sindicatul Şoferilor Profesionişti se exprimă de acord cu viitoarele posibile reglementări: „Avem prea multe decese pe drumuri, iar eu cred că înăsprirea testelor medicale pentru aplicanţi este justificată pe deplin” declară şeful Sindicatului, Alexander Kotov. 

Voi în care tabără v-aţi afla? Consideraţi eficientă înăsprirea condiţiilor de obţinere a permisului de conducere (prin adăugarea unor specificaţii conform celor ruseşti) sau o vedeţi discriminatorie şi irelevantă?

Noi o să-i facem loc în lista de reguli bizare din întreaga lume.

via BBC

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide