Rusia readuce la viață brandul Moskvitch. Mașina va fi produsă la o fostă fabrică Renault – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu acum o săptămână Știri auto

Rusia readuce la viață numele de Moskvitch. Modelul care poartă numele faimoaselor mașini din era comunistă este un crossover.

Din cauza războiului care a pornit în Ucraina, Rusia a avut foarte mult de suferit. Multe companii au părăsit Rusia, lăsând în urmă structurile pe care le aveau în această țară.

Producătorii auto au decis să părăsească piața din Rusia și au vândut structurile și acțiunile pe care le dețineau către diverși investitori sau către stat.

Moskvitch a fost un nume sonor al erei comuniste, fiind una dintre mașinile pe care Rusia le producea la acea vreme. După 20 de ani de absență, numele a reînviat și va fi purtat de noi modele.

Cum arată noul Moskvitch care urmează să se vândă în Rusia?

Noul model de Moskvitch este un crossover compact care va fi produs la o fostă fabrică Renault, din apropierea Moscovei. Mașina nu are nimic comun cu clasicele modele Moskvitch pe care le cunoaștem. De fapt, nu prea are nimic comun cu Rusia.

Noul Moskvitch este, de fapt, un autoturism chinezesc care este cunoscut sub numele de Sehol X4 sau JAC JS4. Conform publicației Reuters, mașinile sunt doar asamblate în Rusia, piesele fiind livrate din China.

Mașina are un design modern, angular, completat de jante din aliaj. Farurile vin cu tehnologie LED iar la interior se poate observa prezența unui ecran central de mari dimensiuni.

Acest nou model de Moskvitch va fi produs în fabrica pe care Renault a vândut-o pentru doar o rublă. Ea a fost redenumită în Fabrica de automobile Moskvitch din Moscova.

Se pare că mașina va fi produsă în doar 600 de exemplare până la sfârșitul acestui an. Scopul guvernului rus este acela de a produce 100.000 de mașini Moskvitch în fiecare an. Cu toate acestea, este o cifră cu mult sub media industriei, dat fiind faptul că o fabrică produce anual circa 300.000 de autoturisme.

VIDEO

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captură video: YouTube - ШАГвперед, YouTube - AutoMPS


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, m-am alăturat echipei ProMotor pentru a combina cele două pasiuni ale mele: mașinile și presa. Studiez, analizez și documentez tot ce are roți. Presa nu trebuie să fie plictisitoare, așa că încerc, pe cât de mult posibil, să ... citește mai mult

Comentarii
Inchide