Ce pățesc în Rusia șoferii care parchează pe trotuar? Un posesor de BMW sare la bătaie

Autor: ProMotor 24 mart. 2020 Știri auto

Un grup de pietoni au pornit la vânătoare de șoferi care parchează pe trotuar. Aceștia s-au pus în fața mașinilor și au lipit pe parbriz stickere care împiedică vizibilitatea. Un șofer de BMW a sărit la bătaie.

GALERIE FOTO

Un grup de tineri revoltați că șoferii parchează nestingheriți pe trotuar și conduc în zona rezervată pietonilor de parcă ar fi carosabil, au luat măsuri. Aceștia le-au cerut șoferilor care încalcă legea să iasă de pe trotuar. Șoferii s-au înfuriat. Un bărbat aflat la volanul unui Mercedes a folosit cuvinte obscene și i-a amenințat pe cei patru tineri care îl filmau.

Au fost clipe tensionate atunci când un tânăr cu un BMW a forțat trecerea, deși tinerii se aflau în fața mașinii sale. Aceștia i-au lipit stickere mari pe parbriz. Șoferul s-a dat jos și a început să-I lovească. Pentru a-și apăra prietenul, unul dintre bărbați a folosit spray paralizant împotriva șoferului.

Cei patru au chemat poliția rutieră. Atât martorii, cât și cei implicați, au povestit ce s-a întâmplat. Oamenii legii le-au explicat șoferilor că este un trotuar, nu o parcare și că nu au voie să lase mașinile acolo.

Două femei s-au arătat și ele revoltate de acțiunea celor care sunt deranjați de mașinile parcate pe trotuar. Una dintre ele susține că are planul urbanistic și că trotuarul se află în proprietatea celor care locuiesc în clădire. Polițiștii le spun că este o zonă rezervată exclusiv pietonilor. Una dintre femei începe să-i îmbrâncească pe cei care blochează accesul mașinilor, în timp ce cealaltă îi trimite la muncă și le recomandă să… aibă grijă de un copil.

A doua zi, poliția a demarat acțiunea de ridicare a mașinilor parcate pe trotuar.

Este permisă parcarea pe trotuar?

În Rusia, parcarea pe trotuar în locuri neamenajate se sancționează cu 800 de ruble. Nici în România nu este permisă parcarea autovehiculelor pe trotuar.

Articolul 72 din Ordonanța de Urgență 195/2002 republicată, privind circulația de drumurile publice, actualizată prin OUG nr. 63/2006, interizce “ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate, iar când aceasta este permisă, conform indicatoarelor sau marcajelor, lățimea minimă a trotuarului lăsat la dispoziția pietonilor trebuie să fie de cel puțin un metru.”

Șoferii trebuie să știe că pot fi amendați pentru parcarea pe trotuar, într-un spațiu neamenajat. Oprirea neregulmentară se sancționează cu o amendă între 290 și 435 de lei, plus două puncte de penalizare, iar pentru staționare neregulamentară, se aplică o amendă cuprinsă între 580 și 725 de lei, plus trei puncte de penalizare.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide