S-a deschis un nou punct de trecere a frontierei cu Serbia

Autor: ProMotor 20 dec. 2019 Știri auto
S-a deschis un nou punct de trecere a frontierei cu Serbia

Autoritățile au deschis un nou punct de trecere a frontierei cu Serbia, între Moldova Nouă (România) și Golubac (Serbia). Este vorba de o trecere cu bacul între cele două localități. Inițiativa este binevenită în condițiile în care din ce în ce mai mulți români trec granița în Serbia pentru a-și petrece sărbătorile. La noul punctul de trecere Moldova Nouă – Golubac urmează să fie repartizaţi 37 de poliţişti de frontieră, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI).

Potrivit unui comunicat transmis vineri de MAI, noul punct de trecere a frontierei Moldova Nouă – Golubac va scurta timpul de aşteptare în frontieră, deoarece va prelua din fluxul de persoane care tranzitau până în prezent graniţa dintre România şi Serbia, prin cele 13 puncte existente.

„Pentru punctul de Trecere a Frontierei Moldova Nouă, prin ordinul ministrului afacerilor interne, Ion Marcel Vela, au fost repartizaţi 37 de poliţişti de frontieră la Moldova Nouă, în vederea executării misiunii de securizare a tranzitului spre Serbia”, se arată în comunicat.

Noul punct de trecere a frontierei funcţionează între orele 6,00 şi 20,00. Dată fiind natura acestuia (transport cu bacul), transportului de mărfuri periculoase şi animale vii (care este supus, în mod obligatoriu, controlului fitosanitar şi veterinar), precum şi tranzitul vehiculelor lente sunt interzise.

Deschiderea noului punct de trecere a frontierei se înscrie în sfera consolidării relaţiilor bilaterale dintre cele două state, în cadrul procesului de implementare a unui proiect de cooperare transfrontalieră România-Serbia, implementat de BRCT Timişoara, în coordonarea ADR Vest.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide