S-a filmat pe autobahn în timp ce mergea cu 300 km/h cu un Audi RS Q8

Autor: Elena Luchian 19 ian. 2020 Știri auto

 

Noul Audi RS Q8 atinge o viteză maximă de 305 km/h. Un curajos (inconștient, îndrăznim să spunem!) a dus mașina direct pe autobahn să vadă dacă este capabilă de cifrele oficiale.

Galerie foto

Dezvăluit în luna decembrie a anului trecut, noul Audi RS Q8 are motor V8 twin-turbo de 4.0 litri, care dezvoltă 600 de cai putere și un cuplu de 800 Nm. Cu o viteză maximă de peste 300 km/h, atunci când este echipat cu pachetul Dynamic, singurul loc unde își poate demonstra abilitățile este autobahn-ul cu sectoare fără limită de viteză. Fără pachetul special, RS Q8 are viteza limitată electronic la 250 km/h.

Versiunea de top se laudă cu valori demne de un supercar: accelerează de la 0 la 100 km/h în 3,8 secunde și de la 0 la 200 km/h în 13,7 secunde.

Sistemul de propulsie integrează un sistem un micro-hibrid, tehnologie de dezactivare a cilindrilor în sarcină parțială, și este cuplat la o transmisie automată cu opt trepte și la un sistem de tracțiune integrală quattro.

RS Q8-ul testat pe autobahn a fost extrem de aproape de viteza maximă oficială. Cel aflat la volan a reușit să ajungă la 303 km/h și să ruleze cu această viteză preț de câteva secunde bune, pline de adrenalină, înainte de a ridica piciorul de pe pedala de accelerație.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide