S-a lansat a doua generaţie Audi A1 Sportback. Informaţii oficiale şi FOTO

Autor: Marius Vișan 25 iun. 2018 Știri auto

În anul 2010, a fost lansat un model Audi absolut nou, luând forma seriei A1. Acum se aliniază la start cea de-a doua generaţie. A1 Sportback a crescut semnificativ în lungime, cu 56 milimetri, având acum 4,03 metri. Dar lăţimea a rămas aproape aceeaşi, de 1,74 metri. Înălţimea modelului de nouă generaţie este de 1,41 metri, iar cu antenă de 1,43 metri. Privit din lateral, Noul A1 Sportback aminteşte de primul Audi quattro, aşa-numitul Audi Ur-quattro, dar şi de Sport quattro:  stâlpul C lat şi înclinat, pare că împinge maşina înainte, chiar şi atunci când aceasta stă nemişcată. 

A1 Sportback poate fi configurat în zece culori exterioare. În mod special se evidenţiază modelul Edition, care are la bază versiunea de echipare S line şi este disponibil încă de la lansarea pe piaţă a modelului. Această variantă specială de echipare evidenţiază limbajul aparte de design al modelului A1, prin diferite detalii contrastante. Jantele mari, de 18 inchi, cu finisaj într-o nuanţă elegantă de bronz, alb sau negru conferă modelului accente pline de forţă. Noul A1 Sportback este mult mai spaţios, crescând astfel nivelul de confort al şoferului, pasagerului din faţă şi pasagerilor din spate. Capacitatea portbagajului a fost mărită cu 65 de litri. Volumul uzual este de 335 de litri, iar cu scaunele din spate rabatate, spaţiul creşte chiar la 1.090 de litri. Înălţimea pragului portbagajului oferă, de asemenea, confort, fiind de 67 de centimetri.

Chiar şi în versiunea de bază, în dotarea standard, sunt incluse volanul multifuncţional şi panoul de instrumente complet digitalizat, cu afişajul de 10,25 inchi de înaltă rezoluţie. Afişajul opţional Audi virtual cockpit, cu funcţii extinse, prezintă în câmpul vizual direct al şoferului informaţii şi funcţii diverse, precum hârţile animate pentru navigaţie şi grafica animată a anumitor sisteme de asistenţă. 

Motoarele puternice vor oferi şoferilor de la volanul noului Audi A1 Sportback clipe de reală plăcere, atât când vor alerga prin oraş, cât şi în excursiile de weekend. Gama include motoare TFSI eficiente, cu puteri de la 70 kW (95 CP) la 147 kW (200 CP). Toate propulsoarele beneficiază de supraalimentarea cu turbină, injecţie directă şi de filtru de particule.

La lansarea pe piaţa din România, vor fi disponibile trei motoare: 30 TFSI, adică un motor cu trei cilindri şi capacitatea de 1,0 litru, generând 85 kW (116 CP), precum şi motorul 35 TFSI de 110 kW (150 CP), cu cilindreea de 1,5 litri şi patru cilindri, plus sistemul de eficientizare a consumului, Cylinder on Demand (COD) şi 40 TFSI de 147 kW (200 CP), cu un cuplu de 320 Nm. La scurt timp după aceea, va fi introdusă şi motorizarea de bază: 25 TFSI de 70 kW (95 CP).

Audi oferă pentru toate motoarele o transmisie manuală sau una automată S tronic cu dublu ambreiaj şi şapte trepte. Excepţie face doar 40 TFSI, care are ca dotare standard transmisia S tronic cu şase trepte. 

Noul Audi A1 Sportback va putea fi comandat începând cu vara anului 2018 şi va fi lansat în Europa în toamna anului 2018. Preţurile pentru Germania încep de la 20.000 de euro.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide