S-a lansat primul serviciu de car sharing din România cu maşini exclusiv electrice

Autor: ProMotor 08 sept. 2017 Știri auto

Astăzi, la Iaşi, s-a lansat primul serviciu de car sharing din România care va utiliza exclusiv vehicule electrice. 

Iată cum funcţionează: flota de maşini electrice va fi distribuită în întregul oraş; după un pas unic de înregistrare pe caby.ro, utilizatorii vor putea închiria maşinile de la unul dintre cele 5 puncte de încărcare şi le vor folosi atât timp cât au nevoie, autonomia  între 120 si 300 de km fiind optimă pentru utilizarea urbană de zi cu zi.

Pe măsură ce se va extinde, sistemul îşi propune să asigure vehicule disponibile mereu, în toate zonele oraşului, astfel încât să fie accesibile oricui, la doar câteva minute de mers pe jos. Localizarea vehiculelor în oraş şi accesul la acestea se fac foarte simplu, prin intermediul aplicaţiei de mobil.

CABY implică vehicule mici, electrice, pentru a contribui la descongestionarea traficului din marile oraşe şi la îmbunătăţirea calităţii aerului pe care îl respirăm.

„Ne pasionează maşinile şi ne preocupă modul în care acestea îi ajută pe oameni. Ne dorim ca oamenii să călătorească mai simplu, mai plăcut şi mai eficient în oraşe fără poluare. Pentru aceasta am creat CABY, un concept modern în România, menit să ne facă tuturor călătoriile din oraş mai plăcute şi mai simple”, declară Bogdan Piţigoi, preşedintele Grupului Tester, din care face parte Casa Auto.

Iniţiatorii proiectului vor dezvolta propria reţea de staţii de încărcare a maşinilor în parteneriat cu E.ON, care „a demarat un program internaţional de mobilitate alternativă ce vizează realizarea unei reţele pan-europene de staţii de încărcare. Pe lângă faptul că reprezintă un model de business de perspectivă, este şi o iniţiativă ce are o puternică legătură cu eforturile de protejare a mediului înconjurător. De asemenea, prin implicarea în astfel de proiecte dorim să venim cu soluţii inovatoare în întâmpinarea nevoilor clienţilor noştri”, a declarat Dan Morari, director general E.ON Energie România.

Două dintre aceste staţii de încărcare sunt găzduite de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, dl. prorector, prof.univ.dr.ing. Marcel Istrate, declarând că „dezvoltarea proiectelor inovatoare este un atribut al mediului academic, susţinerea implementării proiectelor în care avem expertiză  şi care contribuie la reducerea impactului ecologic fiind un obiectiv asumat al şcolii”.

Sistemul de tarifare este unul flexibil, care îmbină timpul şi distanţa de deplasare şi scuteşte utilizatorii de costurile deţinerii şi întreţinerii unui vehicul propriu – achiziţie, combustibil, revizii, taxe sau, foarte important, asigurări.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide