S-a luptat cu cel mai veninos șarpe din lume în timp ce conducea pe autostradă – VIDEO

Autor: George Cristea 07 iul. 2020 Știri auto

Un australian a avut șocul vieții sale după ce a descoperit că avea ca pasager în mașină cel mai veninos șarpe din lume. În acel moment, bărbatul în vârstă de 27 de ani conducea pe autostradă din statul australian Queensland.

Intră în Galeria FOTO

„Cu cât îmi mișcam mai mult picioarele… a început să se încolăcească în jurul meu. Capul lui a început să țintească la scaunul mașinii, chiar între picioarele mele”, a povestit bărbatul. Pentru a scăpa de reptila veninoasă, tânărul identificat drept Jimmy a folosit centura de siguranță și un cuțit în timp ce încerca să oprească mașina, potrivit CNN.

Jimmy a crezut că a fost mușcat în timpul în care s-a luptat cu șarpele și s-a temut pentru viața sa. Șarpele brun (Pseudonaja textilis) este agil și mortal, fiind unul dintre cei mai veninoși șerpi din lume. Reptila este responsabilă pentru cele mai multe decese cauzate de mușcătura șerpilor în Australia. Veninul său provoacă paralizie și hemoragii craniene.

Cel mai veninos șarpe este deosebit de agresiv, chiar și cu oamenii

Chiar dacă a ucis șarpele, Jimmy a fost convins că fusese mușcat și început să conducă cu viteză pentru a ajunge cât mai repede la spital. Viteza sa de 123 km/h a fost cea care a atras atenția polițiștilor care l-au oprit. „Un șarpe brun sau un șarpe tigru se află în partea din spate a camionului, cred că m-a mușcat, a fost în mașină cu mine” – poate fi auzit acesta în clipul înregistrat de polițiști după ce au oprit mașina.

Omul legii a observat șarpele mort în remorca mașinii și a cerut ajutor. Paramedicii sosiți la fața locului l-au examinat pe șofer și au observat că acesta nu prezienta urme de mușcătură, în schimb suferise un șoc puternic.

„A fost destul de înfricoșător, nu am fost niciodată atât de fericit să văd luminile roșii-albastre”, a răsuflat ușurat tânărul.

Întâlnirile șoferilor cu șerpii nu sunt deloc rare, nici măcar în România. Un șarpe lung de 1,2 metri a fost descoperit într-o mașina din Drobeta Turnu Severin, iar experiența nu este singulară.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide