S-a reluat modernizarea unui drum din Alba care va salva două sate de la dispariție

Autor: Daniel Samoilă 10 nov. 2021 Știri auto

Autoritățile din Alba au anunțat că lucrările de reabilitate ale unui drum de munte din județ au fost reluate. Este vorba de Trans-Salina, un drum care leagă două sate de doar 50 de locuitori.

Trans-Salina este o șosea importantă pentru turismul din zonă, el legând localitatea Ocnișoara de satele Ciuguzel și Odverem, din comuna Lopadea Nouă.

Drumul va fi asfaltat, se vor amenaja zidurile de sprijin din gabioane, podețele şi șanțurile și se vor instala parapete. Lucrările de reamenajare continuă după ce au fost întrerupte o perioadă din cauza unor modernizării unui pod care trecea peste râul Mureș.

Intră în Galeria FOTO

Trans-Salina are o lungime de aproximativ 8 kilometri și are un potențial turistic însemnat, deoarece la Ocnișoare se construiește un ștrand cu o arhitectură tradițională.

Trans-Salina se modernizează în județul Alba

Conform Adevărul.ro, modernizarea drumului care leagă Ocnişoara de satele Ciuguzel şi Odverem costă aproximativ 8 milioane de lei și reprezintă salvarea satelor, care sunt pe cale de dispariție.

În Ocnișoare mai sunt doar 14 oameni, iar la Ovardem mai sunt aproximativ 35 de locuitori.

Populația a scăzut în ultimii ani ani din cauza faptului că oamenii nu puteau ieși din acest sate în perioade cu ploi sau cât era iarnă. Acest drum va ajuta, însă, dezvoltarea turismului din zonă, spun autoritățile.

”Astfel, întreaga zonă va fi revigorată, iar cele două sate (Ocnişoara şi Odverem), care momentan au împreună sub 50 de locuitori, îşi vor recăpăta strălucirea de altă dată, Ocnişoara fiind în trecut o comună cu peste 500 de locuitori.

În prezent este în proces de elaborare studiul de fezabilitate pentru construirea ştrandului, iar, în ceea ce priveşte alimentarea cu apă în zonă, a fost elaborat deja proiectul tehnic. Totodată, la nivelul comunei Lopadea Nouă se discută reglementările urbanistice locale (PUZ-ul)”, a declarat Marius Haţegan, vicepreședintele CJ Alba.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: CJ Alba



Comentarii
Inchide