S-a urcat cu un Alpine A110 pe gard. Nicio oaie nu a fost rănită în accident

Autor: ProMotor 16 mart. 2020 Știri auto

Planul lui era simplu: să se trezească înainte de răsărit, ca să fotografieze mașina în momentul în care soarele își face apariția, într-o zonă pitorească. Și credea ca i s-au aliniat planetele. Dar…

GALERIE FOTO

Mașina pentru care Leon Poultney făcea acest efort era un Alpine A110, cu motor turbo de 1,8 litri amplasat central, 252 de cai putere și tracțiune spate. Abia aștepta să se bucure de drumul virajat înainte ca alți șoferi să vină acolo cu același scop sau cu obiectivul de a-și duce copiii la școală și de a ajunge la birou.

La temperatura puțin peste 0 grade Celsius, cu modul Sport cuplat, jurnalistul de la The Sun și DriveTribe era pregătit de o experiență pe cinste cu “franțuzoaica” agilă și ușoară și pusă pe fapte mari pentru a demonstra că își merită titulatura de rivală pentru 911 de la Porsche.

O mașină a Poliției a fost implicată într-un accident – Galerie FOTO

Dar habar n-avea ce-l așteaptă. Un viraj strâns la dreapta, un drum alunecos, noroi lăsat de un tractor pe asfalt și – spune jurnalistul – “aroganța propriului meu talent” i-au pregătit dezastrul. A pierdut aderența pe spate și a decolat, pur și simplu. Mașina s-a oprit într-un gard de sârmă ghimpată al unui țarc de oi.

“Mi-a luat o fracțiune de secundă să observ că sunt în regulă, înainte de a trece la o avalanșă de emoții. Un sentiment de vinovăție, jenă, rușine, îngrijorare, și mai multă rușine și, în cele din urmă, o furie teribilă”, povestește jurnalistul.

Un taximetrist provoacă un accident grav fără să atingă altă mașină. Cine este de vină?

Acesta a reușit să readucă mașina pe toate cele patru roți și spera că automobilul nu a suferit daune majore. Dar n-a avut noroc. Plasticul de culoare Gris Tonneree ale Alpine-ului său era crăpat și zgâriat. I-a sunat pe cei de la Renault de la care luase mașina la test, iar aceștia s-au bucurat să afle că el este în regulă și nu i-au făcut niciun reproș.

“Mașina s-a dovedit a fi impecabilă: rapidă, agilă, surprinzător de confortabilă, distractivă și uluitor de elegantă. Păcat că șoferul nu a fost pe măsura calităților sale impresionante”, și-a turnat cenușă în cap jurnalistul auto.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide