S-a vândut exemplarul Jeep Wrangler cu numărul cinci milioane

Autor: Marius Vișan 07 sept. 2023 Știri auto

Jeep a anunțat vânzarea exemplarului Wrangler cu numărul cinci milioane. El a fost cumpărat de către un client din Camden, New Jersey. Proprietarul va primi piese de schimb Jeep Performance Parts (JPP) de la Mopar în valoare de 5.000 de dolari și beneficii de asistență pentru clienți Jeep Wave pe viață, care includ întreținere programată, acces la evenimente Jeep exclusive și serviciu dedicat de asistență pentru clienți.

Primul Jeep Wrangler, cu codul de model YJ, a intrat pe linia de producție în urmă cu 37 de ani, la fabrica American Motors Corporation. Modelul YJ a ajuns să se vândă în 630.000 de exemplare între 1987 și 1995.

Acesta a fost urmat de TJ în 1996, JK în 2006 și JL în 2017. Fiecare nouă generație a fost clădită pe o istorie ce are la bază capabilitățile off-road și un design consacrat Jeep.

De la introducerea modelului Wrangler YJ, fiecare iterație ulterioară a modelului Wrangler a fost proiectată pentru a fi și mai rafinată și mai confortabilă pentru utilizarea zilnică, oferind în același timp clienților cel mai iconic și mai capabil, în regim off-road, SUV din lume.

Jeep Wrangler este un vehicul legendar

Wrangler a cucerit inimile europenilor și datorită nenumăratelor sale serii speciale care s-au succedat de-a lungul anilor. Printre acestea se numără ”10th Anniversary”, ”Golden Eagle” și ”Backcountry”, pentru a menționa doar câteva dintre cele mai populare.

Ulterior începe producția celei de-a patra generații a modelului (cod JL), un proiect dezvoltat cu cinci ani mai devreme sub umbrela noii corporații Fiat Chrysler Automobile. Apoi, în 2021, în Europa își face debutul modelul Wrangler 4xe Plug-in Hybrid.

Wrangler 4xe electrificat, este cel mai capabil de până acum, cu cele mai bune performanțe din clasa sa, datorită combinației dintre un puternic motor cu ardere internă în față și o propulsie electrică în spate. Utilizează un motor pe benzină turbo de 2,0 litri, care asigură o putere totală de 380 CP și un cuplu de 637 Nm, o transmisie automată cu 8 trepte, două motoare electrice și un pachet de baterii de înaltă tensiune, oferind o autonomie de până la 53 km în regim complet electric în zonele urbane și un consum de combustibil de 3,5 l/100 km.

Clădită pe mai bine de 80 de ani de istorie legendară, Jeep este marca autentică de SUV-uri care oferă capabilități off-road și versatilitate.

Capacitatea off-road a legendarei mărci Jeep este îmbunătățită prin intermediul unei inițiative globale de electrificare, care transformă 4xe în noul 4×4, în urmărirea viziunii mărcii de a realiza inițiativa ”Libertate cu zero emisii” și o capacitate 4×4 sporită. Toate vehiculele mărcii Jeep vor oferi o variantă electrificată până în 2025.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Jeep


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide