S-ar putea construi o nouă fabrică de semiconductori în Europa

Autor: Daniel Samoilă 26 dec. 2021 Știri auto
S-ar putea construi o nouă fabrică de semiconductori în Europa

În plină criză de semiconductori o companie vine în ajutorul producătorilor auto. Este vorba de Intel, care ar dori să construiască o nouă fabrică de semiconductori în Italia.

Reprezentanții Intel negociază cu guvernul din Italia pentru a realiza o nouă fabrică de semiconductori, care ar urma să valoreze 8 miliarde euro.

În respectiva fabrică se vor realiza semiconductori cu ajutorul  unei tehnologii inovatoare.

O nouă fabrică de semiconductori ar putea fi realizată în Italia

Conform economedia.ro, reprezentanții Intel au declarat că „poartă conversaţii constructive privind investiţiile cu liderii guvernamentali din mai multe ţări din UE”, dar refuză să comenteze discuțiile cu oficialii italieni.

Intel și guvernul italian discută despre o investiție totală de 8 miliarde euro, pe o durată de 10 ani, de când începe construcția.

Potrivit sursei citate, negocierile dintre cele două părți sunt complexe, pentru că guvernul italian ar vrea un pachet de de condiții favorabile, în ceea ce privește locurile de muncă și consumul energiei.

Pat Gelsinger, directorul general al Intel, a spus că la începutul anului viitor ar vrea să anunțe în ce țări din Europa se vor construi viitoarele fabrici.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide