S-au deschis circulaţiei 18 km de autostradă între Deva şi Orăştie

Autor: Adrian Mihălţianu 30 mai 2013 Știri auto
S-au deschis circulaţiei 18 km de autostradă între Deva şi Orăştie

O porţiune de circa 15 kilometri din autostrada Deva-Orăştie, pe ruta Deva-Simeria, a fost deja deschisă circulaţiei în decembrie anul trecut. 

Cu o lungime de aproape 33 de kilometri, tronsonul Deva-Orăştie se înscrie pe lista celorlalte autostrăzi din ţară care au fost finalizate dar care nu leagă centre urbane importante şi care până la finalizarea integrală a unor coridoare de transport rutier nu îşi vor dovedi complet utilitatea. Câmpia Turzii – Turda – Gilău, de pe Autostrada Transilvania, este un alt exemplu în acest sens.

Autostrada Deva-Orăştie a fost construită de austriecii de la Strabag şi de firma românească Straco Grup, însă traficul trebuia să fie deschis din decembrie 2013 şi ultimele lucrări ar fi trebuit să se termine în februarie 2013. Autostrăzii Deva – Orăştie a costat 200 de milioane de euro şi are o lungime de aproximatic 32,5 kilometri.

Deşi întregul tronson Sibiu-Nădlac trebuia finalizat în februarie 2013, încă nu se ştie exact când va fi terminat, ultimele estimări avansând o dată în prima parte a anului 2014. Acest tronson de autostradă nu va rezolva din păcate ambuteiajele interminabile de pe Valea Oltului şi Valea Prahovei, iar o străpungere a Carpaţilor la nivel de autostradă nu o putem aştepta în mod realist mai devreme de 2020.

Când credeţi că vom putea traversa ţara de la Constanţa la Nădlac pe autostradă?

Mai multe informaţii pe www.zf.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide