S-au săturat! Motivul hilar pentru care un sat austriac își schimbă numele de la 1 ianuarie

Autor: George Cristea 27 nov. 2020 Știri auto

Un sat austriac își schimbă numele de la 1 ianuarie, după ce locuitorii săi s-au săturat de glumele făcute de turiști pe internet. Din punctul nostru de vedere problema nu este de ce îl schimbă, ci de ce le-a luat așa de mult pentru a decide această schimbare.

Intră în Galeria FOTO

Pentru cei care nu știu, există un sat în nordul Austriei al cărui nume îi face pe turiști să izbucnească instantaneu în râs. Da, fotografia nu este trucată, așa se numește localitatea austriacă – Fucking. Nu doar asta, dar municipalitatea s-a confruntat și cu furturile repetate ale indicatoarelor care marcau începutul și sfârșitul localității. Acum, austriecii s-au săturat și au decis să rezolve această problemă stânjenitoare.

Potrivit Deutsche Welle, începând cu prima zi a anului care urmează, satul va fi cunoscut sub numele de Fugging. Totuși, sunt și mulți cei care regretă pierderea numelui cu rezonanțe vulgare. Și asta pentru că denumirea pitorească a atras de-a lungul vremii numeroși turiști. Nu e cazul să spunem, comerțul cu suveniruri care să marcheze vizita în satul Fucking a înflorit spectaculos.

Un sat austriac își schimbă numele: Ce alternative au amatorii de suveniruri

Comunitatea mică din nordul Austriei, formată din aproximativ 100 de persoane, face presiuni pentru schimbarea numelui de ani de zile. Numele actual al localității care se află la nord de Salzburg nu are nicio semnificație în limba germană. De altfel, localitatea poartă această denumire de circa 1.000 de ani.

Anunțul schimbării denumirii a fost făcut de primarul Andrea Holzner, la postul de radio austriac Oe24.

„Pot confirma că satul va fi redenumit. Chiar nu vreau să mai spun nimic nimic în plus, am avut destulă frenezie mediatică pe această temă în trecut”, a spus ea.

Micul sat a scăpat în mare măsură de atenția lumii până la apariția internetului. Anul trecut, locuitorii mai creativi au folosit denumirea neobișnuită pentru a susține activismul. Spre exemplu, pe indicatoarele localității au scris mesaje de genul: „Clima noastră este – Fucking – importantă!”.

Pentru amatorii de fotografii interesante, mai există o speranță. Două localități învecinate cu nume dedicate – Oberfucking și Unterfucking – nu au anunțat încă nicio schimbare.

Nu doar austriecii au localități cu nume dubioase. Suntem convinși că orice român demn de numele acesta dorește să se fotografieze cu plăcuța localității Pula din Croația, dar demersul acestora ar fi mai bine deservit de câteva localități cu nume neaoșe, românești 100%.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock, Wikimedia Commons



Comentarii
Inchide