Salonul Auto de la Paris 2012 debutează astăzi cu fast

Autor: Tudor Rus 27 sept. 2012 Știri auto

Creat în 1898, Salonul Auto de la Paris este cel mai mare show auto din lume. Pentru a vă face o idee, în anul 2010 Salonul Auto de la Paris a atras 1.263.467 de vizitatori dintre care 90% l-a reprezentat un public general , restul de 10% fiind completat de experţi şi specialişti din domeniul auto, oficiali şi nu în ultimul rând oameni de presă de pe întreg globul.

Dacă la începuturile sale Salonul Auto de la Paris a făcut senzaţie cu trăsurile fără cai, considerate o extravaganţă la vreamea respectivă, în era modernă cuvântul de ordine este spectaculozitatea şi accentul pronunţat pus pe zona tehnică. Interesant este însă faptul că Salonul Auto de la Paris a evoluat într-un ritm crescător, iar aceasta s-a datorat în mare parte progreselor tehnologice realizate de industrie. În 1953, suprafaţa expoziţiei de la Grand Palais ajunsese la cota de 80.000 m2 iar standurile auto rămâneau deschise până noaptea târziu, pentru a putea face faţă pragului de 1 milion de vizitatori, atins în 1954.

Numărul mare de vizitatori a impus schimbarea organizării vizitelor de la Salonul Auto de la Paris, astfel că Charles de Gaulle introduce sistemul vizitelor în grupuri mici, pentru a fluidiza traficul de pasionaţi prezenţi la show. În prezent, Salonul Auto de la Paris continuă să pună în lumină şi să sprijine în acelaşi timp progresul industriei auto, în principal cele legate de siguranţă şi noi forme de energie şi felul în care acestea influenţează comportamentul pe piaţa auto al constructorilor şi clienţilor. 

În ciuda permanentei evoluţii a pieţei şi a fabricilor către ţările aflate în dezvoltare, Salonul Auto de la Paris rămâne fără dubii cel mai important show auto din lume. În ediţia de anul acesta, constructori de pe întreg mapamondul se întrec în lansarea celor mai noi modele, echipate cu cele mai noi elemente tehnologice. La Salonul Auto Paris 2012 vor fi prezente în număr mare şi conceptele hibride şi electrice, iar evenimentul va pune faţă în faţă şi nume cu greutate în industria auto precum BMW, Volkswagen, Ford, Lexus, Porsche sau Lamborghini dar şi cu debutul la standul Dacia al noului Logan şi al noului Sandero.

Vom reveni LIVE cu articole de la fiecare stand auto, pe măsură ce evenimentele vor progresa.

Între timp, puteţi lua un prim contact cu debutul Salonului Auto de la Paris 2012 accesând galeria foto de mai sus.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide