Salt surprinzător al vânzărilor auto în România

Autor: Dorin Oancea / Mediafax 25 feb. 2019 Știri auto
Salt surprinzător al vânzărilor auto în România

Anul 2019 a debutat promiţător, cu un volum de vânzări în luna ianuarie semnificativ superior celui din aceeaşi lună a anului trecut (+21,6%), în timp ce pe plan european înmatriculările de autoturisme noi au scăzut cu 4,6% comparativ cu 2018, informează APIA.

Toate statele europene au înregistrat scăderi, cu două excepţii, România si Lituania. Relevant pentru acest punct al analizei este scăderea înregistrată de cele 5 cele mai mari pieţe auto din UE: Franţa -1,1%, Germania -1,4%, Italia -7,5%, Spania -8,0% şi UK – 1,6%.

În continuare, vânzările sunt susţinute, în principal, de către persoanele juridice, care acoperă 65% din totalul achiziţiilor de autoturisme realizate în luna ianuarie. Este însă de remarcat faptul că numărul de autoturisme achiziţionate de către persoanele fizice în această lună (3.057 unităţi) este cu 77% superior celui din luna ianuarie a anului trecut (1.728 unităţi); ca urmare şi ponderea lor a crescut de la 24% în 2018 la 35% în 2019.

Acesta este încă un semnal pozitiv în ceea ce priveşte apetenţa persoanelor fizice de a achiziţiona autoturisme noi, fără a mai aştepta începerea programului Rabla, pe fondul creşterii veniturilor, dar şi a ofertei constructorilor de autovehicule şi reprezentantilor acestora din România.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide