Samsarii de maşini au intrat în vizorul autorităţilor. Ce pedepse riscă aceştia

Autor: Marius Vișan acum 5 ani Știri auto
Samsarii de maşini au intrat în vizorul autorităţilor. Ce pedepse riscă aceştia

La Camera Deputaţilor a fost depus un proiect de lege prin care se urmăreşte pedepsirea celor care măsluiesc kilometrajele maşinilor. Astfel, cei care dau înapoi numărul de kilometri vor putea fi acuzaţi de fals în declaraţii, infracţiune pedepsită de Codul Penal cu închisoare de până la 2 ani sau amendă.

Mai mult decât atât, propunerea obligă proprietarul unei maşini să completeze în talon numărul de kilometri parcurşi până la momentul vânzării.

Primii vizaţi sunt cei care aduc maşini second-hand din străinătate, care dau înapoi kilometrajul pentru a creşte preţul cerut.

Proiectul de lege va intra în dezbatere în sesiunea parlamentară din toamnă. Un act normativ similar a fost respins acum doi ani de Senat, după ce primise aviz negativ din partea Guvernului. 

Sursă: Digi24.roMarius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006, când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide