Săptămâna Mondială a Siguranţei Rutiere: Ce sisteme de siguranţă rutieră foloseşte transportatorul FlixBus

Autor: ProMotor 09 mai 2019 Știri auto
Săptămâna Mondială a Siguranţei Rutiere: Ce sisteme de siguranţă rutieră foloseşte transportatorul FlixBus

Cu ocazia Săptămânii Mondiale pentru Siguranţa Rutieră a ONU, marcată în perioada 6-12 mai, compania care operează cea mai mare reţea de autocare din Europa dezvăluie conceptul de siguranţă implementat sub numele de FlixSafety.

Conceptul de FlixSafety este complet operational în majoritatea celor 29 de ţări în care este prezentă compania FlixBus.

Iată care sunt elemente principale de siguranţă rutieră implementate de FlixBus.

Programe de educare continuă prin platforma FlixUni

Unul dintre primii paşi pentru respectarea siguranţei rutiere este să ne asigurăm că şoferii sunt bine pregătiţi pentru acest job. Toţi cei 7000 de şoferi FlixBus au access la o platformă de educaţie dezvoltată intern – disponibilă atât online, cât şi în aplicaţie – denumită FlixUni, prin intermediul căreia se oferă informaţii despre siguranţa rutieră, dar şi cea a pasagerilor.

Timpii de odihnă şi conceptul de doi şoferi

Perioada de şofat şi timpul de odihnă pentru şoferi este stabilit prin lege pentru a garanta concentrarea şoferilor pe perioada în care conduc. Cu ajutorul GPS-ului, FlixBus are acces la timpii de condus, cât şi la cei de odihnă pe tot parcursul călătoriei. În plus, şoferii FlixBus au la dispoziţie un card individual pe care se înregistrează cu exactitate aceste perioade. Prin această abordare, şoferii noştri iau pauze în timpul curselor de noapte şi se asistă unul pe celălalt în timpul călătoriilor efectuate ziua.

Controale independente efectuate de o tertă parte

Pe lângă controalele de siguranţă efectuate de echipa FlixBus, se efectuează controale indepente de către o parte terţă în Europa pentru a fi asigurate standardele de siguranţă le care aderă FlixBus. Aceste controale sunt efectuate în Germania, Italia, Franţa, Danemarca, Suedia, Ungaria, România, Polonia,Cehia, Croaţia, Olanda, Statele Unite ale Americii şi vor fi implementate în curând în Rusia şi Portugalia.

Control al Traficului 24/7

Similar companiilor aeriene, FlixBus are un centru de control al traficului care funcţionează 24/7 şi monitorizează autobuzele prin intermediul GPS-ului şi poate comunica oricând este nevoie cu şoferii în privinţa condiţiilor de drum, trimite actualizări despre situaţia din trafic şi alte posibile probleme.

Sisteme de securitate de ultimă generaţie

Flota FlixBus din întreaga Europa depăşeşte standardele de siguranţă prin echiparea vehiculelor cu o serie funcţii de ultimă generaţie precum Sistemul de Control Electronic al Stabilităţii (ESC), Sistemul de Avertizare în caz de Părăsire a Benzii, Sistemul de Control pentru Croazieră AAdaptabil (ACC), Sistemul de Detectare a Stării de Somnolenţă a Şoferului şi cele mai noi sisteme de asistare la frânarea de urgenţă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide