SCANDAL: Nemţii îi dau afară pe chinezi!

Autor: Oraan Mărculescu 27 iun. 2008 Știri auto
SCANDAL: Nemţii îi dau afară pe chinezi!

Deşi Uniunea Europeană a permis multor constructori chinezi comercializarea maşinilor acestora pe piaţa europeană, producătorii europeni nu sunt de acord. Recent, BMW a reuşit să obţină o hotărâre favorabilă împotriva producătorului chinez Shuanghuan, acuzat că ar fi plagiat precedenta generaţie BMW X5 prin SUV-ul CEO – asta după ce DaimlerChrysler a blocat comercializarea unui alt model chinezesc, care plagia micul Smart ForTwo.

Chinezii au dreptul la apel, însă şansele de câştig sunt destul de mici în faţa justiţiei germane. Ceea ce ar putea însemna că importatorul China Automobile Deutschland ar trebui să retragă toate modelele CEO de pe piaţă. Lucru care, cu siguranţă, va declanşa un scandal internaţional, având în vedere că mulţi producători auto mondiali ţintesc piaţa chineză (BMW are un parteneriat cu Brilliance, de exemplu).

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide