Scandal uriaș după ce Nicușor Dan a fost prins circulând cu ITP expirat

Autor: George Cristea 03 aug. 2020 Știri auto
Scandal uriaș după ce Nicușor Dan a fost prins circulând cu ITP expirat

Un scandal uriaș s-a iscat după ce Nicușor Dan a anunțat că a fost oprit de polițiști și sancționat pentru că circula cu o mașină care avea ITP expirat. Adversarii politici ai acestuia au scos în evidență faptul că Nicușor Dan s-a bucurat de un tratament preferențial din partea Poliției.

Nicușor Dan a fost oprit de un echipaj de la Brigada Rutieră chiar când se îndrepta către evenimentul de lansare a candidaturii sale, aflându-se la volanul unei mașini care nu avea  ITP (Inspecția Tehnică Periodică) valabil.

„A fost oprit în trafic pentru control, în sectorul 1, de către un echipaj al Brigăzii Rutiere. În urma verificărilor s-a stabilit că autoturismul condus nu se afla în proprietatea bărbatului și Inspecția Tehnică Periodică a autoturismului nu mai avea valabilitate”, a transmis Brigada Rutieră de la Poliția Capitalei într-o informare, citată de Libertatea.

Ce a pățit Nicușor Dan pentru că a circulat cu ITP expirat

În acest caz, a fost dispusă reținerea certificatului de înmatriculare și Nicușor Dan a primit o dovadă înlocuitoare, valabilă timp de 15 zile.

„Nu e mașina mea și nu m-am uitat în talon să văd când expiră ITP-ul. Am presupus că totul este ok. Îmi asum această greșeala”, a spus Nicușor Dan la Antena 3.

Potrivit Gândul, mașina aparține fratelui viitoarei soții a lui Nicușor Dan.

Adversarii politici s-au bucurat de mingea ridicată la fileu, indicând că sancțiunea primită de Nicușor Dan este prea mică în raport cu fapta. Mai mult, cei de la PSD au acuzat Poliția Română că îl favorizează pe Nicușor Dan pentru

„Pentru românii obișnuiți, conducerea unui autoturism fără ITP înseamnă sancțiuni grave, pentru Nicușor Dan, eternul candidat al PNL, înseamnă doar avertisment. Guvernul PNL îl pune pe Nicușor Dan mai presus de lege, dar nu poate ascunde adevărul: e trist că vrei să conduci un oraș când nu ești în stare să conduci legal o mașină!”, au scris cei dela PSD pe Facebook.

Ce pățești dacă circuli cu ITP expirat?

Potrivit legislației actuale, conducerea pe drumurile publice a unui automobil cu ITP expirat poate aduce sancţionarea cu cel puţin 9 şi cel mult 20 de puncte de amendă. La valoarea din 2020 a punctului de amendă, care este de 145 de lei, asta înseamnă o amendă cuprinsă între 1.305 şi 2.900 de lei. În plus, înmatricularea unei mașini se suspendă în momentul în care expiră ITP, ceea ce înseamnă că să circuli fără ITP valabil echivalează cu conducerea unui autovehicul neînmatriculat. Prin urmare, în cazul expirării ITP-ului, un şofer care foloseşte în continuare autoturismul riscă nu una, ci două amenzi între 1.305 şi 2.900 de lei. Amenda cumulată este, astfel, cuprinsă între 2.610 şi 5.800 de lei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide