Scandalul permiselor false: Fostul șef al Poliției Rutiere Teleorman, condamnat definitiv

Autor: George Cristea 07 ian. 2021 Știri auto

Scandalul permiselor false a ajuns în faza finală. Fostul șef al Poliției Rutiere Teleorman a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Comisarul Dănuţ Dobre, fost şef al Serviciului Poliţiei Rutiere Teleorman, a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani, 6 luni şi 20 zile închisoare cu executare. Acesta fusese acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă, după ce a cerut bani, produse alimentare şi băuturi alcoolice de la mai multe persoane pentru a le ajuta să obţină permisul de conducere ori să le fie anulate diverse amenzi.

Intră în Galeria FOTO

Sentința primită de fostul șef al Poliției Rutiere Teleorman este mai mică decât cea primită la instanța de fond – Curtea de Apel București. Aceasta era de cinci ani de închisoare cu executare. Nu doar în cazul său au fost mai indulgenți judecătorii ÎCCJ. Aceștia l-au achitat pe procurorul Ovidiu Toma de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman, după ce acesta primise o condamnare la fond de 1 an şi 8 luni închisoare pentru favorizarea făptuitorului şi influenţarea declaraţiilor.

De asemenea, magistraţii l-au achitat pe Costel Iliuţă, agent de poliţie în cadrul Serviciului Permise Teleorman, şi l-au condamnat la 8 luni închisoare cu suspendare pe Nelu Ovedenie, asociat al unei firme.

Șef al Poliției Rutiere Teleorman, condamnat definitv: Care sunt acuzațiile

Aceste condamnări vin ca rezultat al unei anchete începute încă din anul 2015, cu ramificații în numeroase structuri de Poliție din țară și București. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, în cursul anului 2015, au fost identificaţi, la nivelul Serviciului Poliţiei Rutiere Teleorman, precum şi la nivelul Serviciului Public Permise Conducere, mai mulţi ofiţeri şi agenţi de poliţie care desfăşurau activităţi infracţionale.

Aceștia se ocupau cu obţinerea frauduloasă, contra unor sume de bani, a permiselor de conducere, precum şi intervenţii pentru aplicarea unor sancţiuni mai blânde conducătorilor auto contravenienţi, în schimbul obţinerii de bani sau bunuri necuvenite.

Un scandal similar a explodat în luna octombrie a anului trecut, când zeci de percheziții au fost inițiate în județele Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Olt, Prahova, Teleorman, Vaslui, Vâlcea și în municipiul București. Acestea au avut legătură cu un dosar penal ce viza implicarea mai multor persoane în obținerea ilegală de permise de conducere româneşti, prin preschimbarea unor permise contrafăcute eliberate de autorităţi din alte state.

Teleorman este locul unde șeful serviciului Înmatriculări a rămas fără numerele de la mașină după ce a fost oprit de polițiști, în urmă cu doi ani. Aceștia au constatat că plăcuțele de înmatriculare erau neconforme.

sursa: Agerpres

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide