Scandalul Takata ajunge în România. Câte maşini sunt rechemate în service

Autor: Marius Vișan 13 apr. 2018 Știri auto
Scandalul Takata ajunge în România. Câte maşini sunt rechemate în service


ANPC anunţă că Toyota România a trimis o nouă notificare pentru o rechemare de amploare în scandalul airbag-urilor Takata. Sunt afectate un număr de 1.639 de autovehicule. 

Toyota România a iniţiat la nivel local, în anul 2015, o campanie de rechemare în service a anumitor modele Toyota echipate cu airbag Takata ce viza înlocuirea capselor pirotehnice, parte componentă a airbag-urilor menţionate, campanie ce se desfăşoară şi anul acesta.

Rata de performare a campaniei a ajuns la 30%, ceea ce înseamnă că una dintre trei maşini din totalul celor afectate de la începutul campaniei au fost remediate. În luna martie a acestui an, Toyota a rechemat în service în România un număr de 1.639 de autovehicule pentru care se va efectua gratuit reparaţia necesară.

Astfel, atelierele de reparaţii autorizate Toyota efectuează gratuit reparaţia necesară, la o dată convenabilă şi stabilită de comun acord cu clienţii. Operaţiunea de reparaţie durează aproximativ 3-4 ore, în funcţie de model, clienţii fiind înştiinţati, în prealabil, dacă apar amendamente sau completări aduse campaniei pe parcursul derulării acesteia.

Airbagurile frontale Takata conţin o capsă pirotehnică posibil asamblată cu material pirotehnic neconform, care, în cazul unui accident în care airbagurile frontale s-ar activa, materialul pirotehnic neconform ar putea provoca spargerea capsei pirotehnice şi declanşarea anormală a acestuia.

În România nu a fost înregistrat până acum niciun caz de funcţionare defectuoasă a airbagurilor Takata pentru niciunul dintre modelele autoturismelor vizate.

Maşinile vizate de această campanie sunt echipate cu airbag frontal pasager (Takata-designated SPI, SPI-2, PSPI-6) care conţine un material pirotehnic, care poate absorbi umiditatea. Conform unui raport emis de producatorul Takata, materialul pirotehnic s-ar putea degrada, în condiţiile expunerii prelungite la temperaturi şi umiditate ridicate. În cazul unui accident în care se declansează airbag-ul frontal pasager, materialul pirotehnic neconform poate produce spargerea capsei pirotehnice şi declansarea anormala a airbagului. Spargerea capsei pirotehnice poate duce la imprastierea fragmentelor metalice in interiorul habitaclului, crescând astfel riscul rănirii pasagerilor.

Mărcile Toyota care vor fi rechemate sunt: Avensis Verso, Corolla, Yaris, Auris şi Lexus (SC430, IS) fabricate în Japonia, Turcia, Marea Britanie şi Franţa, fabricate între anii 2001 şi 2013.

Lista completă cu maşinile afectate o găsiţi aici.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide