Scania V8 este cel mai puternic camion din Europa. Ce putere are colosul suedez?

Autor: Elena Luchian 28 sept. 2020 Știri auto

Scania V8 este cel mai puternic camion din Europa. Denumirea reprezintă, de fapt, o întreagă gamă. Ce putere are colosul suedez cu motor V8?

GALERIE FOTO

Cele patru versiuni Scania V8 primesc acum mai multă putere. Primele trei vin cu 10 cai putere în plus, ajungând la 530, 590, respectiv 660 de cai putere. Vârful de gamă Scania V8 beneficiază de un supliment de 40 de cai putere, ajungând acum la 770 de cai putere. Acest motor livrează un cuplu de 3.700 Nm. Camionul pus în mișcare de această unitate devine astfel cel mai puternic camion din Europa.

Motorul este și cel mai puternic montat pe un camion de serie care operează pe “Bătrânul Continent”.

Noile propulsoare Scania V8 au câștigat în putere, dar au pierdut din greutate, fiind acum cu până la 75 de kilograme mai ușoare decât cele ale generației precedente. Se reduce și consumul de carburant cu până la 6%. Noua tehnologie integrează nu mai puțin de 70 dde componente noi.

Motoarele sunt cuplate la transmisii noi automatizate. Peste 400 de milioane de euro a investit constructorul suedez în dezvoltarea noilor cutii, care suportă un cuplu de până la 3.700 Nm. Reprezentanții Scania le trec în cont schimburi mai line și la turații mai reduse, constribuind astfel la economia de carburant.

Scania V8, transporturi mai eficiente sau mai poluante?

Scania ia în calcul tranziția treptată la propulsii care produc o cantitate mai mică de emisii. Reprezentații companiei însă, consideră că motoarele cu ardere internă stau încă la baza transporturilor pe distanțe lungi. Un astfel de camion parcurge aproximaitv 150.000 de kilometri pe an.

“Cel mai rapid mod de a spori eficiența transporturilor este utilizarea camioanelor mai lungi și mai grele. Plusul de carburant pentru un vehicul de mare tonaj este compensate de capacitatea mai mare de încărcare. Raportul emisiilor de dioxid de carbon pe tonă ne este favorabil.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide