Scania versus Mercedes-Benz. S-au luat camioanele la întrecere! VIDEO

Autor: David Andrei 06 nov. 2020 Știri auto

Scania versus Mercedes-Benz. Doi coloși se iau la întrecere. Este momentul adevărului. Cum se comportă camioanele?

GALERIE FOTO

Show-ul CarWow pune față în față un camion Scania R500 și un Mercedes-Benz Actros 1848. Yani conduce colosul scandinav, în timp ce Mat este la volanul monstrului german.

Actros-ul este pus în mișcare de un motor de 10,7 litri, care dezvoltă 4480 de cai putere. Unitatea este cuplată la o transmisie automată cu 12 rapoarte.

Modelul de nouă genearție vine opțional cu o pereche de camere video în locul oglinzilor convenționale. “Nu ai nicio scuză să nu vezi bicicliștii”, spune Mat.

Scania R500 vine cu un motor de 13 litri, care livrează 500 de cai putere. Tot de o transmisie automată cu 12 trepte beneficiază și camionul suedez.

Niciunul dintre cei doi nu are permis care să le dea dreptul să conducă astfel de vehicule pe drumurile publice. Dar drag race-ul inedit are loc pe linia dreaptă a unui circuit, așa că nu vor încălca legea. Viteza maximă a coloșilor este limitată la 90 km/h.

Scania versus Mercedes-Benz Actros. Momentul adevărului

Primul lucru pe care Yani și Mat îl testează la coloșii lor este claxonul. “Sună ca un vapor!”, sunt de acord cei doi.

La prima probă, cu plecare de pe loc, Actros nu are nicio șansă.  Dar proba se reia pentru ca Mat să poată rula în Power Mode. Nu are sorți de izbândă nici așa, pentru că tot camionul Scania este cel care câștigă la fotografie. Un sfert de milă în 24,7 secunde pentru Scania și 24,8 secunde pentru Mercedes.

Proba a doua le aduce celor două camioane câte o semi-remorcă, ajungând la o masă totală de 44 de tone. Nici de această dată Actros-ul nu se dovedește a fi mai agil. De 35,4 secunde a avut nevoie Scania pentru un sfert de milă. Mercedes-ul a parcurs-o în 38,3 secunde.

La testul de frânare, iese fum. La propriu!

VIDEO:

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide