Schimbări-surpriză la vârf pentru BMW şi Volkswagen

Autor: Adrian Mihălţianu 10 dec. 2014 Știri auto
Schimbări-surpriză la vârf pentru BMW şi Volkswagen

Producătorii auto germani BMW şi Volkswagen au anunţat marţi schimbări-surpriză la conducerea de vârf, veteranul CEO al BMW, Norbert Reithofer, urmând să se retragă cu un an mai devreme pentru a lăsa locul mai tânărului şef al operaţiunilor de producţie, Harald Krüger, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Reithofer, director general al BMW din 2006, se va retrage de la conducerea grupului în luna mai a anului viitor. El va fi înlocuit de Krüger, în vârstă de 49 de ani, care a coordonat extinderea BMW pe pieţe emergente precum China, acesta urmând să devină unul dintre cei mai tineri şefi ai unui producător auto global din istorie.

În acelaşi timp, Volkswagen a anunţat că l-a recrutat pe directorul general pentru cercetare şi dezvoltare al BMW, Herbert Diess, pentru a conduce divizia de vehicule de pasageri a VW. O sursă apropiată situaţiei a declarat că Diess a acceptat postul de la Volkswagen după ce nu a reuşit să obţină asigurări că va fi succesorul lui Reithofer, al cărui contract urma să se încheie în 2016.

Cele două schimbări au loc pe fondul creşterii susţinute a celor două grupui de producători auto, în special datorită operaţiunilor asiatice.

Mai multe detalii despre mutarea surpriză a Volkswagen pe terenul celor de la BMW, pe Mediafax.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide