„Schumacher este o persoană total diferită!” Cum arată fostul pilot la 6 ani de la accident?

Autor: Elena Luchian 31 dec. 2019 Știri auto
„Schumacher este o persoană total diferită!” Cum arată fostul pilot la 6 ani de la accident?

“Michael Schumacher arată foarte diferit!” Un neurochirug italian analizează starea septuplului campion mondial din Formula 1. Șase ani au trecut de la accidentul suferit de Schumacher.

Starea de sănătate a lui Michael Schumacher este învăluită în mister de șase ani de zile, de când fostul mare pilot a lovit cu schiurile o piatră, a fost proiectat într-o alta, iar casca i s-a făcut zob. Neurochirurgul Nicola Acciari explică faptul că Schumi arată acum complet diferit față de cum îl știu fanii.

”Trebuie să fiu foarte atent, pentru că vorbele mele pot fi interpretate. La 6 ani de la accident, trebuie să ne imaginăm o persoană foarte diferită, din cauza traumei suferite, dar și din cauza faptului că este imobilizat la pat”, a spus Nicola Acciarri, neurochirurg la spitalul Bellarria din Bologna, într-un interviu acordat presei italiene.

“Organismul se deteriorează, mușchii se atrofiază, iar conformația corpului se modifică!”, a explicat Acciarri.

Familia lui Schumacher a decis că informațiile referitoare la starea de sănătate a fostului mare pilot vor rămâne strict secrete. Acesta a suferit un traumatism cranian sever în urma unui accident care a avut loc pe pârtia de schi din stațiunea Meribel, din Alpii Francezi, pe 29 decembrie, 2013, în timp ce se afla cu familia în vacanță. Schumacher a fost transportat de urgență cu elicopterul la spitalul din Grenoble.

După două intervenții chirurgicale pe creier, Schumacher a fost plasat în comă indusă și transferat la spitalul din Lausanne, Elveția. A fost externat pe 9 septembrie 2019 și de atunci, urmează un tratament la reședința familiei, aflată la Gland, în Elveția. O echipă specializată de medici, fizioterapeuți și nutriționiști i-au alcătuit un program personalizat de tratament și îl monitorizează în permanență.

Schumacher, care va împlini 51 de ani pe 3 ianuarie 2020, nu a fost văzut niciodată în public de la accident. Documentarul despre viața lui, care este în lucru, va include primele imagini cu Schumacher de la accidentul din 2013. Zilele trecute, soția lui Schumacher, Corinna, a dat o declarație care le-a redat speranța fanilor.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide