Școala de șoferi gratuită. Cine are dreptul la această facilitate?

Autor: David Andrei 21 ian. 2021 Știri auto

Cursuri gratuite la școala de șoferi. Da, se poate! Care sunt categoriile care beneficiază de această facilitate?

GALERIE FOTO

Proiectul este finanțat de Fundația pentru Comunitate în colaborare cu un partener privat. Acesta va fi dedicat tinerilor din medii defavorizate. Candidații trebuie să se regăsească în grupa de vârstă 17-25 de ani pentru a face școala de șoferi fără a plăti taxele aferente.

Tinerii pot obține astfel permise de conducere de categorie B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, tramvaie și troleibuze. Pentru categoria C/CE, vârsta minimă de înscriere la școala de șoferi este de 21 de ani. În cazul categoriei D/DE, vârsta minimă este de 24 de ani.

„Prin intermediul acestui program sunt acoperite costurile necesare pentru obținerea permisului de conducere pentru tineri din medii defavorizate, pentru care permisul de conducere este o condiție sau poate fi un avantaj în obținerea unui loc de muncă sau în menținerea şi extinderea atribuțiilor de serviciu existente”, anunță reprezentanții Fundației pentru Comunitate.

Cei interesați pot trimite solicitările de finanțare online sau prin poștă. Termenul limită este 23 ianuarie 2021. Tinerii trebuie să completeze un formular de înscriere și să transmită și alte documente. Este vorba despre o scrisoare de motivare personală, anchetă socială, iar în cazul minorilor, o declarație din partea părintelui sau a reprezentantului legal. Persoanele majore vor trimite o declarație de susținere din partea unui mentor. La dosar trebuie să ajungă și o ofertă de preț de la școala de șoferi ale cărei cursuri vor să le urmeze și un document care să ateste studiile. Pentru a obține permis de conducere, tinerii trebuie să fi absolvit zece clase.

Documente opționale pentru a face școala de șoferi fără a plăti

Opțional, cei interesați pot atașa și o adeverință din partea unui angajator. Din aceasta trebuie să reiasă că obținerea unui permis de conducere este o condiție pentru obținerea unui loc de muncă. Este un document care le poate spori șansele de a fi acceptați în program.

Poate fi atașată, tot optional, și o recomandare din partea unei organizații non-profit sau din partea unei instituții de stat.

Pe parcursul celor cinci ani, de când se derulează programul, 83 de tineri au absolvit cursurile unei școli de șoferi și au obținut permisul de conducere.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide