Şcolile de şoferi pot rămâne fără licenţe

Şcolile de şoferi pot rămâne fără licenţe

Autor: Andrei Nan acum 8 ani Știri

 Prevederile sunt incluse într-un ordin al Ministrului Transporturilor, intrat în vigoare, prin care se reglementează funcţionarea şcolilor de şoferi din România.

„Şcolile de şoferi va trebui să îşi asume pregătirea integrală a unui cursant, atât cea teoretică, cât şi cea practică. (…) Până acum existau situaţii în care cursanţii primeau lecţii de conducere auto, practică de la instructori autorizaţi, dar nu exista responsabilitatea nimănui, în condiţiile în care cursantul era bine pregătit sau nu la finalizarea acestor şcoli”, a afirmat Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, într-o conferinţă de presă.

Potrivit unor reprezentanţi ai şcolilor de şoferi, gradul de promovare pentru obţinerea permisului auto este în prezent de aproximativ 25% la prima încercare. Jumătate dintre candidaţi nu trec de examenul teoretic, iar dintre cei care ajung la proba practică doar 50% obţin permisul auto.

Câţi dintre voi cred că această măsură este eficientă şi în ce proporţie? Ipotetic vorbind, credeţi că o eventuală reintrodure a probei de poligon este de bun augur?

Mai multe informaţii pe www.gândul.infoComentarii
Inchide