Se deschide Muzeul Mazda Clasic. Un spaţiu care spune povestea neconvenţională a constructorului japonez

Autor: Marius Vișan 16 mai 2017 Știri auto
Se deschide Muzeul Mazda Clasic. Un spaţiu care spune povestea neconvenţională a constructorului japonez

Primul muzeu Mazda din Europa, şi singurul din Europa, care aduce la viaţă istoria neconvenţională a unui constructor de maşini din Hiroshima, îşi va deschide porţile pe 13 mai la Augsburg, în Germania.

Frey Mazda Classic Car Museum, un proiect al distribuitorului auto local Auto Frey, cu sprijinul Mazda Germania, reflectă aproape 100 de ani de când constructorul sfidează convenţionalul. Atracţia centrală a muzeului este o expoziţie de 45 de modele clasice Mazda, vândute oficial în Europa, precum şi modele din alte pieţe, sau rarităţi care fac parte din colecţia particulară, extinsă, a familiei Frey. Muzeul, amplasat într-un vechi depou de tramvai din 1897, este reamenajat şi include, de asemenea, o zonă dedicată evenimentelor, un restaurant şi un magazin de suveniruri.

“Unic şi impresionant, primul muzeu Mazda din afara Japoniei reprezintă un vis devenit realitate pentru familia Frey, care este încântată să împărtăşească publicului o colecţie unică de modele clasice Mazda din toată lumea”, declară Akira Marumoto vicepreşedintele Mazda Motor Corporation. “Toţi cei din sediul central al corporaţiei sunt foarte mândri că familia Frey este o parte a organizaţiei şi că au creat ceva extraordinar.”

Modelele expuse, printre care Mazda Cosmo Sport (1967), Mazda Luce RX87 (1969) şi Mazda RX-7 (1992), sunt unele dintre cele mai bine vândute modele cu motor rotativ din istoria automobilistică, demonstrează încă o dată că Mazda a îmbinat tehonologia inovatoare cu designul uimitor şi plăcerea de a conduce cu mult timp în urmă. Alte atracţii sunt un Mazda R360 din 1960, primul autoturism de serie al companiei, un camion Mazda K360 (1962) de tonaj uşor, cu trei roţi, un coupe din 1966 Mazda Familia 1000, un Mazda 616 produs în 1976, primul model aflat oficial la vânzare în Germania începând din 1973, precum şi modelul Mazda AZ-1, o maşină sport aparte , uşoară, de dimensiuni medii, din 1992.

Modelele expuse vor fi schimbate în mod continuu cu alte noi “bijuterii” auto din colecţia familiei Frey de peste 120 de exemplare destinate rotaţiei exponatelor. Organizatorii speră ca muzeul să devină un centru pentru întâlnirile clubului Mazda Clasic, precum şi pentru evenimentele auto în general. Auto Frey este dealer Mazda din 1978 şi în prezent operează trei centre în zona Augsburg.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide