Se strică şi Tesla? Pe unde au ajuns să producă maşini

Autor: Marius Vișan 21 iun. 2017 Știri auto

În încercarea de creşte producţia de maşini electrice, Tesla Motors este aproape de un acord pentru fabricarea modelelor sale în China.

Tesla negociază cu oraşul Shanghai pentru a construi o nouă unitate de producţie în zona Lingang. Un eventual acord va fi anunţat la sfârşitul acestei săptămâni, informează Carscoops.

În conformitate cu normele existente în China, Tesla va trebui să facă un parteneriat cu cel puţin un producător local de maşini pentru a i se permite să construiască o fabrică acolo, însă identitatea fabricii este încă neclară.

Producţia locală este esenţială pentru Tesla în China, unde veniturile companiei s-au triplat la peste un miliard de dolari anul trecut. Construirea modelelor la nivel local va permite producătorului să evite impozitul de import de 25% aplicat în mod curent modelului S şi modelului X existente.

În plus, China este deja cea mai mare piaţă din lume de vehicule electrice începând cu anul 2015, iar guvernul continuă cu un plan ambiţios care va creşte vânzările de 10 ori în următorul deceniu.

FOTO

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide